Nemalonų kvapą skleidžianti Kauno MBA sulaukė aplinkosaugininkų įspėjimo | Kas vyksta Kaune

Nemalonų kvapą skleidžianti Kauno MBA sulaukė aplinkosaugininkų įspėjimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos inspektoriai, reaguodami į daugkartinius gyventojų skundus dėl sklindančių nemalonių kvapų, atliko Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklos neplaninius patikrinimus ir rugpjūčio 20 d. sukvietė į susitikimą savivaldos, VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centro, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir Kauno rajono Ramučių gyvenvietės bendruomenės atstovus.

Kaip rašoma Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai, susitikimo metu atsakingieji gamyklos asmenys ir bendruomenės atstovai informuoti apie liepą ir rugpjūtį atliktus neplaninius patikrinimus.

Gamyklos vadovui buvo įteiktas privalomasis nurodymas per mėnesį sutvarkyti įrenginius taip, kad juos eksploatuojant būtų laikomasi taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytų sąlygų, galimai darančių įtaką ir nemalonių kvapų patekimui į aplinką.

Savivaldos atstovai informuoti apie pažeidimus ir pakviesti aktyviau bendradarbiauti užtikrinant, kad Kauno MBA įrenginiai būtų eksploatuojami tinkamai.

„Bendruomenės, gyventojų skundai pasitvirtino, per patikrinimus nustatyta, kad įrenginiai eksploatuojami nesilaikant taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytų sąlygų. Kauno regiono atliekų tvarkymo centro argumentai dėl nustatytų pažeidimų neįtikina, centro steigėjai – savivaldybės – turėtų imtis didesnės iniciatyvos sprendžiant gamyklos kaimynystėje gyvenančių žmonių problemas dėl nemalonių kvapų“, – pažymėjo Jurgis Kazlauskas, Aplinkos apsaugos departamento atstovas.

Bus prašoma pateikti įmonės priemonių planą dėl kvapų ir teršalų išsiskyrimo į aplinką mažinimo, kurį įmonė turės įgyvendinti per kuo trumpesnį laikotarpį.

Taip pat susitikime dalyvavo UAB „Kauno švara“, Kauno RATC, Kauno miesto, Jonavos ir Raseinių rajonų savivaldybių atstovai, asociacijos „Mūsų teisė“ atstovai.

Tiesa, kaip jau rašyta, nemaloniais kvapais apipintame susitikime dalyvavo ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, tačiau jų teigimu, kvapo koncentracijos ribinė vertė 2 m aukštyje virš žemės paviršiaus neviršija Lietuvos higienos normos HN 121:2010 nustatytos didžiausios leidžiamos vertės.

Tuo tarpu skundų nuolat sulaukianti Kauno rajono savivaldybė griebiasi kraštutinių priemonių – reikalaus uždaryti įmonę, nors tai padaryti ne taip paprasta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA