Naujas restoranas „Olive Kitchen“ Vienybės aikštėje pelnė ir maisto žinovo simpatijas | Kas vyksta Kaune

Naujas restoranas „Olive Kitchen“ Vienybės aikštėje pelnė ir maisto žinovo simpatijas

Organizatorių nuotr.

Po rekonstrukcijos neatpažįstamai pasikeitusi Vienybės aikštė tampa viena mėgiamiausių kauniečių ir miesto svečių apsilankymo vietų. Pasivaikščiojus po aikštę – pats laikas užsukti skaniai pavalgyti į neseniai duris atvėrusį restoraną „Olive Kitchen“, kuriame šį kartą lankosi ir žinomas svečias – kulinarinių laidų vedėjas Alfas Ivanauskas.

Cezario salotos – tarp geriausių Lietuvoje

Šalia aikštės amfiteatro ir į Žaliakalnio kalną vedančių laiptų įsikūręs prašmatnus restoranas – puiki vieta pasislėpti nuo kaitrios saulės ir stebint vaizdą aikštėje, mėgautis maistu ar gėrimu erdvioje terasoje.

Aikšte grožėtis galima ir sėdint „Olive Kitchen“ pagrindinėje salėje – pro vitrininius restorano langus atsiveriantys panoraminiai aikštės vaizdai čia sudaro dalį jaukios atmosferos. O pačiame restorano centre augantis įspūdingas alyvmedžio bonsas – dar viena užuomina į natūralius produktus ir laiko patikrintą kokybę. Prieš metus pirmasis šio pavadinimo restoranas duris atvėrė Kauno „Akropolyje“.

Darbo dienos popietę „Olive Kitchen“ restorane apsilankęs maisto žinovas Alfas Ivanauskas ne tik skanauja naujojo restorano Kaune virtuvėje pagamintus patiekalus, bet ir mielai sutinka pakomentuoti, kokius įspūdžius kulinarinių laidų autoriui paliko jų skonių deriniai.

„Čia radau tikrai fantastiškas Cezario salotas, jei reikėtų rinkti TOP3, kur jos skaniausios Lietuvoje – tai tikrai sakyčiau, kad „Olive Kitchen“ galima drąsiai įtraukti. Nes labai dažnai pastebiu, kad šios salotos sugadinamos majoneziniu padažu ar netinkamai iškepta vištienos krūtinėle, tai šįkart viskas buvo puikiai“, – sako A. Ivanauskas.

Vartydamas meniu Alfas taip pat nusprendžia paragauti šaltibarščių – vieno iš vos keleto restorane siūlomų tradicinių lietuviškų patiekalų. Virtuvės mitų griovėjas teigiamai įvertina, kad šaltibarščiai – tiršti ir sodrūs.

„Labai nemėgstu vandeningų ar pieniškų šaltibarščių, todėl mano geriausi komplimentai būtent šiam ragautam variantui“, – sako jis.

Dar vienas patiekalas, kurį nusprendžia išbandyti kulinaras – tai midijos raudonųjų paprikų padaže. „Patiko tirštas kreminis padažas ir tai, kad midijos tiekiamos su skrudintomis bulvytėmis, nes būtent taip valgyti midijas aš pats mėgstu labiausiai“, – atviravo Alfas.

Alfas Ivanauskas / Organizatorių nuotr.

Įvardijo, kuri pica patiko labiausiai

Paragavęs čia kepamų picų, kulinaras giria traškų išorėje ir minkštą viduje picos padą bei kokybiškus picos ingredientus. Jis teigiamai įvertina, kad prie picos nėra tiekiami sintetiniai padažai, o gardinti picą siūloma tyru alyvuogių aliejumi. Maisto žinovas, kaip retesnį variantą, išskiria picą su baravykais ir šonine, kurios įspūdis jam paliko teigiamo skonių balanso įspūdį.

Galima pridurti, kad „Olive Kitchen“ picų receptai gimė šio restorano savininkams keliaujant ir skanaujant pačių populiariausių Italijos picerijų picas, o neseniai po Italiją keliavęs A. Ivanauskas taip pat patvirtina, kad čia iškeptas picas galėtų drąsiai rekomenduoti ir kitiems. Beje, picų padų tešla restorane ruošiama tik iš itališkų miltų, yra brandinama kelias dienas ir prieš kepant formuojama rankoms, ką išduoda formos netaisyklingumas. „Čia tas atvejis, kai valgai ir negėda“, – šypsosi Alfas.

Restoranas „Olive Kitchen“ / Organizatorių nuotr.

Restorano formatas – pritaikytas kiekvienam

Vienas svarbesnių naujojo restorano meniu dalių – grilio patiekalai, kurie išskirtinai kepami ant anglių griliuje. Todėl mėsa turi malonaus dūmo aromato, o dėl didelės kaitros ir trumpo kepimo laiko mėsa, žuvis, jūros gėrybės atskleidžia geriausias savo skonines savybes bei nepraranda sultingumo.

Meniu rasime ir patiekalų, skirtų vaikams. Su mažamečiais vaikais į restoraną užsukę tėvai liks maloniai nustebinti ne tik virtuvės dėmesiu savo atžaloms, bet ir išvydę jaukų vaikų žaidimų kampelį, kurį įrengdami interjero autoriai architektai Audronė Kubilienė, Gintaras Antanas Kubilius ir Vytautė Gineikaitė tikrai pasistengė ne formaliai.

Labai svarbu, kad antrojoje restorano salėje įrengtas vaikų žaidimų kambarys įrengtas taip, kad tėvai iš bet kurio šios salės kampo gali stebėti savo vaiką, todėl jų pietūs ar vakarienė gali vykti netrukdomai.

Restoranas „Olive Kitchen“ / Organizatorių nuotr.

Atvertus meniu picų puslapį akį nudžiugina pirmoje vietoje įrašytas Žalia Balta „Žalgirio“ fanų picos pavadinimas – tai išskirtinis ženklas, kad lankomės tikrų kauniečių – savo miesto patriotų įkurtame restorane.

A. Ivanauskas įsitikinęs, kad savo mieste sustoti nereiktų ir baigdamas interviu sako, kad jau laikas „Olive Kitchen“ pavadinimo vietą atidaryti ir Vilniuje.
Atsisveikinimui restorano barmenas Virtuvės mitų griovėjui įteikia svečio kortelę – su ja „Olive Kitchen“ restoranuose Vienybės aikštėje ir „Akropolyje“ picoms suteikiama 25 proc. nuolaida, o kortelę vos už 1 eurą gali įsigyti kiekvienas svečias.

Artėja 12 val., į „Olive Kitchen“ ima rinktis vis daugiau žmonių, nes dienos metu čia tiekiami ir dienos pietūs. Derinyje su Alfo išgirtais gardžiaisiais patiekalais ir Vienybės aikštės vaizdais čia kuriama dar viena puiki gero maisto ir nuotaikos vieta, kurią būtina ne tik aplankyti, bet ir pamėgti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA