Žemųjų Šančių studija kviečia sukurti šeimos koliažą | Kas vyksta Kaune

Žemųjų Šančių studija kviečia sukurti šeimos koliažą

Skirmantė Javaitytė 2020/08/25 08:05
Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienio vakarą buvusiose Ž. Šančių kareivinėse įkurta kultūrinė studija „No Name Studio“ kviečia į šeimų renginį „Jūsų istorijų koliažai“. Vakaro metu bus kuriami šeimų koliažai, pasak organizatorių, padėsiantys atsitraukti nuo kasdienių rūpesčių ir sustiprinsiantys ryšius su šeimos nariais.

[galerija kiek=”4″]

Renginio vedėja menininkė Simona Bareikytė pasakoja, kad bendra veikla sutelks šeimos narius, skatins vieni kitus geriau pažinti, prisiminti šeimos istoriją.

„Šeima – tai bendrystė, visuomenės branduolys, o šiuolaikiniame pasaulyje žmonės nuolat skuba, lekia arba sėdi įnikę į kompiuterius ar telefonus ir nebelieka kokybiško laiko vienas kitam. Renginys skatins atrasti to laiko, kartu išmokys atsipalaiduoti, atitraukti mintis nuo kasdienių darbų bei rūpesčių, skatins kūrybiškumą“, – teigė S. Bareikytė.

Ji aiškino, kad koliažas (priklijavimas, prilipdymas) yra įvairių meno atmainų, stilių, elementų mišinys. „Koliažo pavadinimą sugalvojo kubizmo atstovai Žoržas Brakas ir Pablas Pikasas. Prie pagrindo yra lipdomi popieriaus, audinio ar kitos medžiagos gabalai, gali būti piešiama arba tapoma“, – pasakojo pašnekovė.

Užsiėmimui reikia atsinešti maisto ar vaistų pakuočių, galima pasiimti laikraščių, žurnalų, senų knygų. Vakaro metu bus naudojamos jų iškarpos: paveiksliukai, fragmentai, žodžiai ar sakiniai. Kūrinio pagrindui tiks kietesnis popieriaus lapas, knygos viršelis, senas, nenaudojamas albumas.

Kūriniui gali būti naudojami net džiovinti augalai, plunksnos, karoliukai ar raktai. Koliažo užbaigimui tiks keli akvarelės ar nagų lako potėpiai.

„Nebenaudojama lėkštė ar puodelis, nuobodi medinė vienspalvė skrynelė ar senas plastikinis vaikystės žaislas, rentgeno nuotraukos, užslėpti jaunystės meilės laiškai gali būti prikelti naujai istorijai. O galbūt turite galybę šeimos nuotraukų? Tai puiki galimybė jas sudėti po vienu nuotraukų rėmeliu ir sukurti savitą šeimos istoriją“, – sakė S. Bareikytė.

Renginys vyks rugpjūčio 27 d., 18 val., dalyvavimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA