Fintech „Bankera“ plečia IT komandą – siūlo išskirtines sąlygas patyrusiems Java programuotojams | Kas vyksta Kaune

Fintech „Bankera“ plečia IT komandą – siūlo išskirtines sąlygas patyrusiems Java programuotojams

„Bankera" nuotr.

Lietuvių įkurta fintech įmonė „Bankera“, šį pavasarį rinkai pristačiusi inovatyvius mokėjimų sprendimus, gausina IT srities specialistų gretas. Anot „Bankera“ bendraįkūrėjo Justo Dobiliausko, tarptautinė plėtra, sparčiai augantis klientų ratas ir kuriami nauji produktai skatina plėsti IT komandą, o ją pirmiausia bus siekiama papildyti patyrusiais Java, React bei kitas programavimo kalbas ar IT sritis įvaldžiusiais žmonėmis. Skirtingai nei dideliuose IT paslaugų centruose, „Bankera“ kiekvienam specialistui siūlo galimybes sparčiai tobulėti, prisidedant prie įdomių ir ilgalaikių projektų vystymo.

Išaugo naujų IT komandų poreikis

Šį pavasarį „Bankera“ pradėjo teikti skaitmenizuotus sąskaitų bei įmokų surinkimo sprendimus tiek privatiems asmenims, tiek verslo įmonėms visoje Europos Sąjungoje. Balandžio pabaigoje „Bankera“ komanda pasižymėjo Europos Komisijos inicijuotame hakatone #EUvsVirus, kurio metu sukūrė smulkaus ir vidutinio verslo trumpalaikio finansavimo sprendimą, pelniusį aukščiausius įvertinimus „Skaitmeninių finansų“ kategorijoje.

Šiuo metu lietuvių įkurtas skaitmeninių finansinių paslaugų verslas sparčiai plečiasi – augant klientų ratui, paraleliai kuriamos naujos paslaugos, tobulinami esami sprendimai. Tarptautinę plėtrą vykdo ir kita „Bankera“ ekosistemai priklausanti platforma „SpectroCoin“.

Turinti per 1 milijoną naudotojų visame pasaulyje, „SpectroCoin“ tobulina atitikties technologinius sprendimus bei savo klientams planuoja pasiūlyti naujas paslaugas, susijusias su virtualiomis valiutomis.

„IT komandos plėtra yra natūralus įmonės augimo etapas. Neseniai esame paskelbę apie naujo IT padalinio steigimo Klaipėdoje, tačiau patyrusių IT žmonių ieškome tiek Kaune, tiek Vilniuje. Nuo pat 2013 metų, kai pradėjome veiklą, iki šiol vadovaujamės nuostata, jog ilgalaikėje perspektyvoje geriausiai ir patikimiausiai darbą atlieka ne paslaugų tiekėjai iš išorės, bet mūsų grupėje dirbantys žmonės. Ir ši nuostata iki šiol pasiteisina.

Pagrindinės mūsų verslo sistemų programavimo kalbos yra Java bei React, tad natūraliai jas išmanančių specialistų poreikis yra didžiausias. Tačiau taip pat naudojame ir Kotlin, Swift, GO, PHP, Node.js, Lua bei kitas programavimo kalbas, todėl reikalingi ir šių kalbų žinovai“, – sako „Bankera“ bendraįkūrėjas J. Dobiliauskas.

Daugiau erdvės savirealizacijai

Pasak J. Dobiliausko, šiuo metu „Bankera“ IT padalinys vienija virš 40 žmonių, o jame dirba ne tik programuotojai bet ir kibernetinio saugumo, kokybės užtikrinimo, verslo sistemų ar duomenų analitikai, administratoriai, architektai bei vadovai. Ir nors pasauliniu mastu tokia komanda gali atrodyti nedidelė, tačiau darbuotojų motyvacijos, atsidavimo ir iniciatyvumo dėka įmonė yra nuveikusi daug svarbių darbų.

„Bankera” bendraįkūrėjas Justas Dobiliauskas / „Bankera” nuotr.

„Dirbti su tokiais žmonėmis yra malonu. Jie išmano savo darbą. O mes, savo ruožtu, stengiamės sukurti kuo palankesnes darbo sąlygas ir užtikrinti tobulėjimo galimybes. Atrodo, tai padaryti mums sekasi visai gerai, kadangi IT darbuotojų rotacija įmonėje yra itin maža.

Be to, turime patrauklų pranašumą prieš dideles IT įmones ar paslaugų centrus – kiekvienam IT specialistui suteikiame galimybę dalyvauti visame produkto ar funkcionalumo kūrimo procese, o ne tik atlikinėti siauras užduotis. Dirbdamas pas mus žmogus nesijaučia mažu varžteliu didelėje mašinoje. Vengiame požiūrio, kad programuotojas turi nepriekaištingai atlikti tik siaurą jam paskirtą kodavimo dalį ir tuo jo darbas projekte pasibaigia.

Elgiamės priešingai – skatiname gilintis ir pažinti kitus produkto vystymo etapus, verslo procesus. Kolegos noriai teikia siūlymus, imasi juos įgyvendinti. Tokias iniciatyvas sveikiname ir už jas atsilyginame. Žmonės išnaudoja galimybes tobulėti ne tik kaip savo srities profesionalai, bet ir plėsti akiratį, geriau suprasti verslo modelius. Taip jų kompetencija auga ir peržengia IT srities ribas, jie įgyja didesnes galimybes realizuoti save“, – pasakoja J. Dobiliauskas.

Anot jo, tiek Java, tiek kitų kalbų programuotojams ar IT specialistams „Bankera“ siūlo ne tik lankstų darbo grafiką, solidų atlygį, modernią infrastruktūrą, įdomius tarptautinius projektus, bet ir plačias galimybes padirbėti kitose šalyse ar miestuose įsikūrusiuose bendrovės biuruose.

„Be Vilniuje ir Kaune veikiančių biurų, turime padalinius Taline, Amsterdame. Nuotolinio darbo požiūriu esame lankstūs, tad sudarome galimybes tiek norintiems dirbti iš namų, tiek ir kituose miestuose esančiuose biuruose, kur galima atvykus vietoje spręsti darbines užduotis“, – teigia „Bankera“ bendraįkūrėjas.

Laukia ambicingi projektai

J. Dobiliauskas, pats IT sritimi besidomintis nuo pat mokyklos laikų, sako, jog daugelis IT specialistų renkasi darbą tose organizacijoje, kuriose turi galimybę prisidėti prie ambicingų projektų.

„Iš savo patirties žinau, kaip svarbu IT srityje dirbančiam žmogui pakliūti į aplinką, kur gali sparčiai tobulėti, prisidėdamas prie didelių projektų. Pamenu, jau pirmame kurse įsidarbinau didelėje IT bendrovėje, kurioje teko nemažai prisidėti tiek prie valstybinių, tiek prie tarptautinių telekomunikacijų bei finansinių bendrovių projektų įgyvendinimo. Sparčiai tobulėjau tiek programavimo, tiek verslo suvokimo srityse.

„Bankera“ ekosistemoje tokias galimybes atras kiekvienas, prisijungęs prie mūsų komandos. Čia turime nemažai didelių projektų. Ruošiamės išleisti mokėjimo korteles, siūlysime naujas paslaugas, šiuo metu taip pat kuriame ir mobiliąją programėlę, kuri kasdienių finansinių operacijų valdymą skaitmeniniu būdu pavers dar patogesniu.

Iš kitos pusės, tobuliname atitikties technologinius sprendimus – įsigaliojus naujai pinigų plovimo prevencijos direktyvai, tiek asmens duomenų apsaugos reglamentui, atsirado nemažai reikalavimų, kurių įgyvendinimui reikalingi ne tik teisiniai, bet ir technologiniai sprendimai. Be to, tarptautinė plėtra tęsiasi, tad patyrusių bei gerai dirbančių žmonių visada laukiame“, – tvirtina J. Dobiliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA