Sutvarkytas Taikos prospektas iki rugsėjo – realybė ar pažadai? | Kas vyksta Kaune

Sutvarkytas Taikos prospektas iki rugsėjo – realybė ar pažadai?

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Dar balandžio mėnesį prasidėjusi Taikos prospekto rekonstrukcija dalį atnaujinamųjų darbų įvykdė ir atkarpoje tarp J. Basanavičiaus alėjos bei Birželio 23-iosios gatvės. Nors beveik mėnesį trunkančius kelio darbus buvo žadėta pabaigti iki rudens, panašu, kad naujuosius mokslo metus į miestą sugužėję studentai vis dar pasitiks spūstyse, mat kelio atkarpą žadama tvarkyti kur kas ilgėliau.

„Šiuo metu miesto savivaldybės užsakymu UAB „Kauno vandenys“ intensyviai keičia kanalizacijos, vandens sistemas. Savo ruožtu mūsų kelininkai jau dabar yra nufrezavę dalį tvarkomos dangos ir yra nedelsiant pasiruošę kloti asfaltą, kai tik bus pabaigtas minėtas požeminių komunikacijų remontas“, – naujienų portalui komentavo „Kauno tiltų“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė.

Miesto tvarkymas nepatogumų kelia ne vienam eisimo dalyviui, mat susiaurėjusiame Taikos prospekto ruože tenka išsitekti ir automobilių, ir visuomeninio transporto srautui. Vis dėlto iki naujų mokslo metų pradžios tvarkoma atkarpa dar nebus baigta.

„Užtikrinsime, kad eismas vyktų nors viena eismo juosta. Atsiprašome už trukdžius, stengiamės, kad viena pagrindinių Kauno transporto arterijų būtų kokybiškai sutvarkyta“, – komentavo G. Samulionytė-Lekavičienė ir dėkojo visiems už kantrybę.

[susije_video kurie=””]

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad darbai Taikos prospekte prasidėjo pertvarkomis vienoje judriausių vadinamoje „Aklųjų“ sankryžoje. Ji tapo pralaidesnė atsisakius priešingas eismo puses skyrusios žaliosios juostos ir įrengus papildomą eismo juostą, iš kurios galima sukti kairėn į Savanorių prospektą.

Taip pat imtasi kapitalinio remonto kitoje Taikos prospekto pusėje. Kelininkai iki metų pabaigos žada iš pagrindų atnaujinti daugiau kaip 4 kilometrų ilgio atkarpą tarp Ateities plento ir Pramonės prospekto. Likusią dalį iki Savanorių prospekto numatyta iš pagrindų sutvarkyti kitąmet.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA