Kaunietė D. Bosas pratrūko dėl reikalavimų kavinėse: jaučiuosi kvailinama idiotų | Kas vyksta Kaune

Kaunietė D. Bosas pratrūko dėl reikalavimų kavinėse: jaučiuosi kvailinama idiotų

Asociatyvi / DELFI, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Iš Kauno kilusi žinoma verslininkė Daina Bosas, prieš porą dienų apsilankiusi kavinėje smarkiai pasipiktino atnaujinta apsauginių kaukių dėvėjimo tvarka. Moters manymu, sugriežtinti reikalavimai yra nelogiški ir iš tikrųjų neapsaugo restoranuose laiką leidžiančių žmonių.

„Vakar atėjau iki lauko kavinės be kaukės. Sėsdama prie stalo užsidėjau kaukę. Aplink mane sėdėjo svečiai be kaukių, nes jie jau turėjo gėrimus ant stalų.

Po kelių minučių padavėja man atnešė gėrimą. Nusiėmiau kaukę. 4 valandas smagiai leidome laiką be kaukių. Kaip ir visi kiti svečiai, beje. Einant į tualetą, reikėjo užsidėti kaukę, nors visi kiti restorano lankytojai sėdėjo be kaukių, nes jie turėjo gėrimus ant stalų.

Antrą dieną galvoju ir niekaip nerandu logiško paaiškinimo šitam debiliškam nurodymui. Jaučiuosi kvailinama idiotų, o tai žemina mano orumą. Aš sutinku saugotis, bet tai turi būti tikra, o ne kažkokia apsaugos parodija ir pasityčiojimas.

Jau laukiu, kada gausime nurodymą keliais ropoti. O ką, ne mažiau logikos būtų, nei „apsauginės“ kaukės vos kelioms minutėms…“ – savo „Facebook“ paskyroje paviešintoje žinutėje pasakojo D. Bosas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad laukiant maisto ar gėrimo viešojo maitinimo įstaigose kaukę dėvėti privalu nuo rugpjūčio 21 d. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo Aurelijaus Verygos pasirašytame sprendime.

Be to lankytojai kavinėse, restoranuose, baruose valgyti ir gerti gali tik sėdėdami prie stalų ar baro. Kaip ir iki šiol, tarp stalų turi būti užtikrintas dviejų metrų atstumas, tačiau įvestas papildomas reikalavimas dėl sėdinčiųjų prie baro – jie vienas nuo kito turi būti nutolę ne mažesniu kaip vieno metro atstumu.

Taip pat kavinėse nebegalima tiekti maisto savitarnos principu, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, jei juos įsideda patys lankytojai.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešus, kad nuo rugpjūčio 21 d. kaukių dėvėjimas taip pat privalomas visuose renginiuose, be išimčių atlikėjams, apmaudą ketvirtadienį liejo ir tą pačią dieną Kaune koncertavęs Marijonas Mikutavičius.

„Nuo rytojaus. „Kaukių dėvėjimas bus privalomas tiek žiūrovams, tiek ir renginio dalyviams.“ Ok, šiandien dar neprivaloma, bet pabandysiu Kaune pakoncertuot su kauke. Pažiūrėsiu, kiek traukiu. Pusantros valandos būti su kaukėmis yra vargas o ne koncertas tiek muzikantams, tiek žiūrovams. Tai yra visai kas kita nei parduotuvėje pereit nuo pieno ligi ruginės duonos“, – „Facebook“ paskyroje rašė žinomas atlikėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA