Daugiau nei pusė naujų koronaviruso atvejų nustatyta Kaune, infekcija įsisuko „Pilies sode“ | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei pusė naujų koronaviruso atvejų nustatyta Kaune, infekcija įsisuko „Pilies sode“

„Pilies sodas“ / R. Tenio nuotr.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 30 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). 16 iš jų registruota Kauno, 12 – Vilniaus apskrityse, dar 2 atvejai patvirtinti Utenos apskrities gyventojams. NVSC duomenimis, susirgo du Pilies gatvėje veikiančio restorano darbuotojai.

Kaip nurodoma NVSC pranešime, po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 27 žmonės, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą Kaune registruotas 1 įvežtinis atvejis – COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, iš Uzbekistano atvykusiam dirbti į Kaune veikiančią logistikos įmonę.

3 atvejai, nustatyti rugpjūčio 21-ąją, siejami su protrūkiu Kaune veikiančiame grožio salone, apie su kuriuo susijusius atvejus NVSC pranešė anksčiau. Visi asmenys jautė koronavirusui būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu siejama 11 COVID-19 ligos atvejų, įskaitant patvirtintus vakar. Vertinama, kad liga šiame grožio salone išplito nuo darbuotojo, kontaktavusio su užsikrėtusiuoju, kurio susirgimo aplinkybės siejamos su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje.

Dar 3 vakar registruoti atvejai yra siejami su protrūkiu Akademinėje kredito unijoje Kaune. Šiuo metu su židiniu iš viso siejami 8 susirgimai. NVSC primena, jog, kaip užsikrėtė pirmasis žmogus, šiuo metu vis dar nėra aišku, tačiau kaip viena iš prielaidų nurodomas asmens apsilankymas restorane.

Taip pat 2 nauji atvejai siejami su Kaune, Pilies g. 12, veikiančiu restoranu. Čia COVID-19 liga patvirtinta 2-iems darbuotojams. Atvejai simptominiai. Kaip užsikrėtė pirmasis asmuo, šiuo metu dar nenustatyta. Minėtu adresu veikia restoranas „Pilies sodas“.

Vilniuje vakar registruoti 2 atvejai, siejami su židiniu elektroninę prekybą vykdančioje įmonėje. COVID-19 liga patvirtinta 2-iems darbuotojams, abu jie jautė koronavirusui būdingus simptomus. Šiuo metu šiame židinyje registruoti 4 infekcijos atvejai.

2 atvejai, nustatyti Lietuvoje praėjusią parą, siejami su populiariomis laisvalaikio vietomis: dar 1 atvejis Vilniuje siejamas su sostinės senamiestyje veikiančiu baru (iš viso skaičiuojama 10 susijusių COVID-19 ligos atvejų), Kaune – su laisvalaikio erdve senamiestyje (Rotušės a. 20, Kaunas), tai 55-asis susijęs atvejis.

Dar 1 naujas atvejis Vilniuje yra siejamas choru, apie su kuriuo susijusius atvejus NVSC pranešė anksčiau. Asmuo jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Tai 4-asis susijęs atvejis. Taip pat 1 atvejis, registruotas Utenos apskrityje, yra vertinamas kaip šeiminis protrūkis. Su šiuo židiniu iš viso siejami 5 atvejai.

Be to, nustatyta, kad 13 žmonių – 6 Kauno ir 7 Vilniaus apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 2 asmenys Vilniaus ir Utenos apskrityse.

Naujausia koronaviruso statistika / NVSC nuotr.

Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

LSMU Kauno klinikose taip pat mirė koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai 84-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

COVID-19 liga asmeniui buvo patvirtinta rugpjūčio 20 d. Nustatyta, kad mirusysis užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju namų aplinkoje.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2594 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 731 asmenų, 1766 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA