Kauno ir visos Lietuvos fontanus nutvieskė Baltarusijos vėliavos spalvos | Kas vyksta Kaune

Kauno ir visos Lietuvos fontanus nutvieskė Baltarusijos vėliavos spalvos

Organizatorių nuotr.

Atnaujintos Vienybės aikštės bei kiti šalies fontanai nušvito raudona ir balta spalvomis. Taip Lietuvos miestai kartu su fontanų kūrėjais išreiškia palaikymą baltarusių tautai.

„Žinodami laisvės kainą, sulaikę kvapą stebime įvykius Baltarusijoje. Visa širdimi palaikome kaimynų tautą, tikėdami, kad dabartiniai istoriniai įvykiai atneš ilgai lauktas permainas ir tikrąją laisvę, kurią puikiai simbolizuoja trykštantis fontano vanduo“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas fontanų kūrėjas, įmonės „Poolservice.LT“ vadovas Mantvydas Šakalys.

Pasak jo, idėja Baltarusijos vėliavos spalvomis nuspalvinti žymiausius Lietuvos fontanus kilo vos tik prasidėjus įvykiams kaimyninėje šalyje.

„Modernūs, unikalias technines galimybes turintys Lietuvos fontanai leidžia išpildyti įvairiausius sumanymus. Jais galime stebinti ne tik miestiečius, svečius, bet ir perduoti štai tokias tarptautines palaikymo žinutes“, – džiaugiasi M. Šakalys.

Raudona ir balta spalvomis sostinėje nušvito Nacionalinio operos ir baleto teatro aikštės fontanas, jo sieną taip pat puošia išskirtinės Baltarusijos tautos palaikymui skirtos projekcijos. Neseniai visuomenei atvertame Prezidentūros vidiniame kieme lankytojai taip pat gali stebėti šių spalvų žaismą, o Lukiškių aikštėje vaikai žaidžia raudonai baltose fontano srovėse.

Prie gražios idėjos prisijungė ir kiti miestai. Kaune atnaujintoje Vienybės aikštėje, šalia Laisvės paminklo ir BLC verslo centro fontanas taip pat apšviestas istorinės Baltarusijos vėliavos spalvomis. Unikalaus ir Lietuvą garsinančio Butrimonių fontano sūkuryje matyti raudonai baltos vandens srovės.

Lietuvių palaikymo žinutę Baltarusijai Lietuvos fontanai transliuos iki š. m. rugpjūčio 23 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA