Šeštadienio vakarą uždaroma Taikos prospektą kertanti gatvė | Kas vyksta Kaune

Šeštadienio vakarą uždaroma Taikos prospektą kertanti gatvė

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Savaitgalį darbininkai imasi J. Basanavičiaus gatvės požeminių komunikacijų remonto. Kauno savivaldybė skelbia, kad viena gatvės atkarpa iki sekmadienio vakaro bus uždaryta.

Kaip nurodoma savivaldybės „Facebook“ puslapyje paskelbtoje žinutėje, šį savaitgalį J. Basanavičiaus alėjoje ties Taikos prospektu vyks požeminių komunikacijų remontas. Dėl to nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio vakaro ši atkarpa bus nepravažiuojama.

„Vairuotojams, atvykstantiems nuo Radvilėnų plento, siūlomas apvažiavimas per J. Žemgulio gatvę. Pravažiavimas nuo Taikos prospekto link Radvilėnų plento taip pat nebus galimas. Atsiprašome už galimus nepatogumus ir prašome rinktis alternatyvius maršrutus“, – skelbia savivaldybė.

Eismo schema šeštadienį uždarius J. Basanavičiaus alėją / Kaunas.lt nuotr.

Kaip rašyta balandį, darbai Taikos prospekte prasidėjo pertvarkomis vienoje judriausių vadinamoje „Aklųjų“ sankryžoje. Ji tapo pralaidesnė atsisakius priešingas eismo puses skyrusios žaliosios juostos ir įrengus papildomą eismo juostą, iš kurios galima sukti kairėn į Savanorių prospektą.

[susije_video kurie=””]

Tuo pačiu metu imtasi kapitalinio remonto kitoje Taikos prospekto pusėje. Kelininkai iki 2020-ųjų pabaigos užsimoję iš pagrindų atnaujinti daugiau kaip 4 kilometrų ilgio atkarpą tarp Ateities plento ir Pramonės prospekto, dalį tarp J. Basanavičiaus alėjos ir Birželio 23-iosios gatvės žadama užbaigti iki rudens.

Likusią atkarpą iki Savanorių prospekto numatyta iš pagrindų sutvarkyti kitąmet. Dėmesio sulauks ir transporto arterijos šaligatviai – bus įrengti bendri pėstiesiems ir dviratininkams skirti takai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA