Apsaugos priemonės maldos namuose – tik rekomendacija | Kas vyksta Kaune

Apsaugos priemonės maldos namuose – tik rekomendacija

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2020/08/21 17:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Reaguodama į koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) protrūkius žmonių susibūrimo vietose Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia rekomendacijas maldos namams.

Apeigų dalyviams rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones ir laikytis mažiausiai vieno metro atstumo vieniems nuo kitų, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Apsauginės veido kaukės nebūtinos mišias laikančiam kunigui ir neįgaliesiems, tačiau pastariesiems rekomenduojama užsidėti veido skydelį.

Šv. Komuniją rekomenduojama dalinti į rankas, o švęstam vandeniui skirtus indus laikyti tuščius.

Mišių dalyviai, išskyrus dvasininkus ar kitus maldos namų tarnautojus, turėtų vengti fizinio kontakto su relikvijomis ir kitais asmenimis, nespausti vieni kitiems rankos.

Visas rekomendacijas maldos namams rasite čia, kitas ministerijos rekomendacijas – čia.

Bažnyčios laikysis anksčiau paskelbtų nuostatų

Lietuvos vyskupų konferencija sako naujų ribojimų neįvedanti ir ragina žmones laikytis anksčiau paskelbtų nuostatų.

„Nuo mūsų atsakingo elgesio, dėmesingumo sau ir kitiems priklauso ne tik tikinčiųjų bendruomenės, bet ir visų mūsų visuomenės narių sveikata. Dėl šios priežasties primename laikytis tų nuostatų, kurios buvo paskelbtos Lietuvos vyskupų konferencijos 2020 m. liepos 31 d. pranešime“, – rašoma penktadienį išplatintame pranešime.

Paskutinę liepos dieną paskelbtame pranešime žmonėms rekomenduojama laikytis dviejų metrų atstumo, o jeigu tokios galimybės nėra – dėvėti apsaugines veido kaukes.

Nuostatose taip pat pabrėžiama, kad žmonės turi turėti galimybę dezinfekuotis rankas įeidami į maldos, parapijos namus ir klebonijas bei prieš šv. Komunijos dalijimą.

Nustatyta ir būtinybė vėdinti patalpas, o peršalimo simptomus jaučiantys žmonės raginami melstis namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA