83-oji koronaviruso auka – Kauno ligoninėje: didžioji dalis naujų susirgimų siejami su židiniais | Kas vyksta Kaune

83-oji koronaviruso auka – Kauno ligoninėje: didžioji dalis naujų susirgimų siejami su židiniais

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 37 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 20 iš jų registruota Vilniaus, 10 – Kauno, taip pat po 2 – Klaipėdos ir Utenos apskrityse. Dar po vieną atvejį patvirtinta Panevėžio, Marijampolės ir Tauragės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 29 žmonės, 7 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Per praėjusią parą Marijampolėje registruotas 1 įvežtinis atvejis iš Belgijos, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

15 naujų atvejų siejami su židiniais

5 per vakar nustatyti atvejai, iš kurių 4 registruoti Kaune ir 1 Vilniuje, yra siejami su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje (Rotušės a. 20, Kaunas). Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu siejami 54 COVID-19 ligos atvejai, įskaitant patvirtintus per vakar parą.

3 vakar Vilniuje registruoti atvejai yra susiję su židiniu vienos dovanų čekius parduodančios įmonės administracijoje. Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. NVSC nurodymu, dezinfekuotos įmonės patalpos, asmenys, turėję sąlytį izoliuoti, įmonės administracija darbą iki rugsėjo 2 d. vykdys nuotoliniu būdu. Pirmasis susirgimas šioje įmonėje siejamas su Panevėžio rajone vykusia šeimos švente.

Dar vienas naujas atvejis Vilniuje yra siejamas choru, apie su kuriuo susijusius du naujus atvejus NVSC pranešė vakar. Asmuo jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Tai trečiasis susijęs atvejis.

Taip pat dar vienas, vakar Vilniuje patvirtintas atvejis, yra vertinamas kaip susijęs su protrūkiu menininkų gretose. Skaičiuojama, kad tai – 25-asis užsikrėtimo atvejis, įskaitant atvejus Vilniuje ir Kaune.

COVID-19 ligai taip pat patvirtinta asmeniui, dirbančiam „Vilniaus vandenyse“. Asmuo nuo rugpjūčio 7 d. buvo izoliacijoje. Atvejis – simptominis. Šiuo metu turimais duomenimis, tai antrasis susijęs atvejis.

Dar 1 atvejis, patvirtintas vakarykštę parą, siejamas su protrūkiu Akademinėje kredito unijoje Kaune. Asmuo yra darbuotojas. Tai 5-tasis susijęs atvejis. Kaip užsikrėtė pirmasis žmogus, šiuo metu vis dar nėra aišku, tačiau kaip viena iš prielaidų nurodomas asmens apsilankymas restorane.

Taip pat 1 naujas atvejis Kaune siejamas su Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje „Žibutė“ registruotais susirgimais. Asmuo nėra įstaigos darbuotojas.

Taip pat du atvejai, registruoti Utenos apskrityje, yra vertinami kaip šeiminis protrūkis. Abu asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Su šiuo židiniu siejami 4 atvejai.

Be to, nustatyta, kad 14 žmonių – 9 Vilniaus, po 2 Klaipėdos ir Kauno bei 1 Tauragės apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

7 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 7 asmenys: 4 Vilniaus, 2 Kauno, 1 Panevėžio apskrityse. Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje – 83-oji mirtis

NVSC praneša, kad Kauno klinikinėje ligoninėje mirė koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai 83-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

COVID-19 liga asmeniui buvo patvirtinta rugpjūčio 6 d. Nustatyta, kad asmuo bendravo su iš užsienio atvykusiais artimaisiais, kuriems vėliau buvo patvirtinta COVID-19 liga.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2564 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 714 asmenų, 1755 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA