Atnaujinus sąrašą valstybių į kurias geriau nevykti, organizatoriai stabdo keliones į Graikiją | Kas vyksta Kaune

Atnaujinus sąrašą valstybių į kurias geriau nevykti, organizatoriai stabdo keliones į Graikiją

BNS 2020/08/21 16:02
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Graikijoje išaugus koronaviruso susirgimų skaičiui bei pasikeitus Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijoms, kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“ iki rugsėjo 15 dienos stabdo visus skrydžius į Graikiją ir jos salas – Kretą, Korfu bei Rodą.

Šiuo metu Graikijoje ilsisi per 378 „Novaturo“ keliautojų, šiuo metu dirbama ties atostogaujančių šioje šalyje parskraidinimo, teigiama bendrovės pranešime. „Tez Tour“ pranešime nurodoma, kad bendrovės keliautojai, kurie šiuo metu yrae Graikijoje, namo bus skraidinami pagal numatytą skrydžių tvarkaraštį.

„Keliautojų saugumas yra mūsų didžiausias prioritetas. Esame pasiruošę įvairiems scenarijams, tad stebėdami kasdien sparčiai augančius rodiklius Graikijoje ir ketvirtadienį jiems viršijus 25 atvejus šimtui tūkstančių gyventojų nuo šiandien stabdome skrydžius į Graikiją“, – pranešime sakė „Novaturo“ vadovė Audronė Keinytė.

Pasak jos, nors sergamumo rodikliai Graikijos salose yra geresni nei Lietuvoje, dėl valdžios nepritarimo pradėti sergamumo rodiklius skaidyti šalių autonominių regionų mastu ir vertinant tik visos Graikijos rodiklį, kuris ketvirtadienį siekė 26,25 atvejus šimtui tūkstančių gyventojų, bendrovė yra priversta atšaukti visus suplanuotus skrydžius į Graikiją ir keliautojams rekomenduoti saugesnes kryptis – Italijos Sicilijos ir Kalabrijos regionus.

„Tez Tour“ taip pat nurodo, kad ke­lio­nes į Graikiją įsigiję keliautojai gali rinktis alternatyvų poilsį Italijos Sicilijos ir Sardinijos salose arba Kalabrijos regione.

Užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį atnaujino rekomendacijas dėl kelionių į užsienį – rekomenduojama į nevykti koronaviruso paveiktas Airiją, Graikiją, Lenkiją ir Lichtenšteiną.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančią tvarką, iš šalių, kur sergamumas koronavirusu viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, atvykti leidžiama, tačiau būtina su savimi turėti neigiamą atlikto koronaviruso testo rezultatą ir privaloma dvi savaites saviizoliuotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA