Po įtemptų varžybų paaiškėjo geriausias Kauno apskrities policijos pareigūnas | Kas vyksta Kaune

Po įtemptų varžybų paaiškėjo geriausias Kauno apskrities policijos pareigūnas

Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Vakar 23-ims Kauno apskrities policijos pareigūnams diena buvo išties intensyvi – sukti klausimai, aidintys šūviai, slystantys ratai bei netikėtos situacijos – taip susikaupę ir ryžtingi jie varžėsi dėl geriausio Kauno apskrities policijos pirminės ir vidurinės grandies pareigūno vardo.

Įvertinus teorines žinias, pareigūnų laukė rungtys šaudykloje, automobilių vairavimo aikštelėje bei patalpose, kuriose „pasitiko“ netikėtos ir provokuojančios situacijos, praneša Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

„Siekiame geresnių darbo rezultatų, geriname pareigūnų profesinį pasirengimą, tobuliname save visapusiškai“, – apie konkurso tikslus atliepia Kauno apskrities policijos viršininko pavaduotojas, komisijos pirmininkas Darius Pliavga.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis džiaugiasi, kad jau tradicija tapęs konkursas praėjo sklandžiai, o pareigūnų rezultatai nudžiugino.

„Rungtis visada organizuojame atsižvelgdami į nūdieną, todėl dalyvių parodomas profesionalumas kelia pasitikėjimą ir parodo, kad pareigūnai dirba puikiai net pačiomis sudėtingiausiomis sąlygomis“, – V. Petraitis džiaugėsi pareigūnų pasiekimais.

Kauno apskrities policijos vadovai sveikino ir rungčių nugalėtojus, ir šių metų geriausiuosius. „Be galo smagu, kad pavyko išrinkti geriausius, kurie mūsų apskritį atstovaus šalies mastu”, – sveikindamas visus kartu ir kiekvieną atskirai džiaugėsi Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

Pirminės grandies geriausiu pareigūnu išrinktas Jonas Tamulevičius, Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės 2-osios kuopos Mobilaus būrio vyriausiasis patrulis. Keturis metus tarnaujantis ir trečiąjį kartą iš eilės pirmąją vietą užimantis pareigūnas teigia, kad visos pergalės malonios, o iš kiekvienų metų, kiekvienos patirties jis pasisemia kažką naujo.

„Susitinki kolegas, pasisemi kažko naujo, kažką sužinai, galiausiai kažkuo ir pats pasidalini. Tai, matyt, ir yra šio konkurso tikslas – tobulėjimas“, – apie tai, kodėl vis pasiryžta dalyvauti konkurse pasakoja patrulis, nors atskleidžia, kad viskas prasidėjo pirmus metus pratarnavus, kuomet vadovas jį į šį konkursą užrašė, paskatino ir pasitikėjo.

„Tinkamas vadovo požiūris, kolektyvas, kuriame dirbu, kuris padeda tobulėt ir kuris skatina tobulėti – tai buvo ir yra paskata dalyvauti čia. Tobulėji, domiesi ir visada judi į priekį“, – apie pergalių paslaptį atskleidžia pareigūnas.

Vidurinės grandies geriausias pareigūnas – Audrius Mikalauskas, Kauno apskr. VPK Kėdainių r. policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas. Septynis metus tarnaujantis pareigūnas taip pat nebe naujokas šiame konkurse. Jėgas jis išbando jau antrąjį kartą.

Tąkart pareigūnui pavyko iškovoti trečiąją vietą. Paklaustas, kas konkurse buvo įdomiausia ir sunkiausia, pareigūnas lakoniškai teigia, kad visos rungtys įdomios, kai kurios gal šiek tiek netikėtos.

„Šaudymas. Tikrai šaudymas man buvo lengviausia užduotis, nes mėgstamiausia“, – kukliai šypteli pareigūnas. „Sudėtingo nieko nei varžybose, nei darbe negali būti. Tiesiog reikia mokytis“, – kolegai Jonui antrina ir Audrius.

Konkurso nugalėtojai ne tik buvo apdovanoti premijomis, bet ir pateko į komandą, kuri atstovaus Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui nacionaliniame konkurse. Kauno pareigūnai jau du metus iš eilės tapo šių šalies varžybų čempionais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA