Tradicija tapęs Samylų renginys kviečia ištyrinėti Kauno marių dugne slypinčias paslaptis | Kas vyksta Kaune

Tradicija tapęs Samylų renginys kviečia ištyrinėti Kauno marių dugne slypinčias paslaptis

Organizatorių nuotr.

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį vyksiantis tradicinis Samylų renginys „Pėdos marių dugne“ kviečia prisiminti prieš 61 metus Nemuno užlietų kaimų istorijas ir kartu vienai dienai iškelti užlietų kaimų verdantį gyvenimą, skulptūrų parką „Lipantys iš vandens“.

[galerija kiek=”4″]

Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, renginio režisierė Eglė Targanskienė atskleidžia: „Pavadinimas „Lipantys iš vandens“ slepia ne tik šių metų renginio vizualinį veidą, kurį sukurs įvairiapusė programa, vainikuojama finalinio lazerių šou ant vandens, bet ir papasakoja apie Samylų įlankoje vykusio plenero kodą“.

Kaip rašoma Kauno rajono Samylų kultūros centro pranešime žiniasklaidai, per savaitę grandinių pjūklų meistrai, vadovaujami Raimondo Uždravio, ant marių kranto sukūrė įspūdingo dydžio skulptūras, kurias jau nuo šiandien skalauja Kauno marių vandenys. Kiekvienas Samylų įlankos lankytojas tampa grįžtančių iš užlietų kaimų, lipančių iš vandens dugniečių liudininkas.

Samylų renginys / Organizatorių nuotr.

Išniręs paskendusios bažnyčios bokštas kviečia mintimis sugrįžti namo. Plenero idėją palaikė ir dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Kauno rajono savivaldybė.

Rugpjūčio 29 dieną, 17 val., Šlienavoje, Samylių įlankoje, renginio „Pėdos marių dugne“ organizatoriai kviečia vienai dienai tapti tikru užlietų kaimų gyventoju ir kartu su vietos bendruomene pajusti užlietų kaimų dvasią, su Sauliumi Petreikiu World Orchestra, gyvo garso grupėmis, edukatoriais ištyrinėti marių dugne slypinčias paslaptis, atgaivinti klausos, kvapo, lytėjimo pojūčius.

Vakaras bus sutiktas su istorijas pasakojančiu lazerių šou ant vandens „Aš esu iš dugno“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA