Gaudynių trileris Kauno centre: paslaptingas „BMW“ vairuotojas policiją vedžiojo už nosies | Kas vyksta Kaune

Gaudynių trileris Kauno centre: paslaptingas „BMW“ vairuotojas policiją vedžiojo už nosies

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vidurdienį naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė kauniečio laiškas apie naktį pastebėtas „BMW X6“ automobilio gaudynes pačiame Kauno centre. Suirzusio skaitytojo teigimu, „BMW“ vairavęs asmuo važiavo Kauno pilies žiedu prieš eismą, o vėliau bėgo nuo trijų jį besivejančių policijos ekipažų.

„Automobilio vairuotojas pralėkė pro mane apie 01.36 val. ir Kauno pilies žiede vos manęs nepervažiavo, o kai pamačiau, kad Jonavos g. važiuoja prieš eismą, 01.38 val. apie tai pranešiau numeriu 112“, – patirtomis emocijomis dalijosi matyto įvykio liudininkas.

Pasak kauniečio, minėtąjį automobilio vairuotoją gaudžiusius tris policijos ekipažus jis pastebėjo dar Senamiestyje, tačiau kai automobilis pasuko Vilijampolės link, policijos švyturėliai užgeso.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino apie rugpjūčio 20 d., 01.18 val., gautą pranešimą, kad Kaune, M. Daukšos gatvėje, prekybos centro link nuvažiavo tamsus „BMW X6“, galimai vairuojamas neblaivaus vairuotojo. Paskambinęs pranešėjas teigė, kad nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas ir asmuo atliko pavojingus manevrus bei važiavo ten, kur tai daryti yra draudžiama.

Anot O. Vaitkevičienės, informacija apie galimai neblaivų vairuotoją 01.23 val. pareigūnai pasidalijo su stebinčiaisiais vaizdo stebėjimo kameras ir perspėjo nedelsiant informuoti, jei šie išvys išvažiuojantį minėtą automobilį. Netrukus radijo ryšiu buvo pranešta apie į „BMW X6“ automobilį įsėdusį vairuotoją.

„Pareigūnams pastebėjus automobilį, įjungus švyturėlius, pastarasis buvo sustabdytas, tačiau, pareigūnui beveik priėjus prie vairuotojo, šis staigiai paspaudė akceleratoriaus pedalą ir padidinęs greitį nuvažiavo“, – komentavo O. Vaitkevičienė.

Kaip teigia Kauno apskrities VPK atstovė, automobilio vairuotojas, važiuodamas Šv. Gertrūdos gatve, pasuko prieš eismą ir vis nusukdamas į įvairias gatveles, dingo iš policijos pareigūnų akiračio. Skubiai apie nestojusį automobilį buvo informuoti ir kiti netoliese dirbę ekipažai.

Nustačius, kam priklauso transporto priemonė, pareigūnai nuvyko galimo asmens, besinaudojančiu šiuo automobiliu, adresu ir rado sumaištį kėlusį „BMW“. Deja, nei automobilyje, nei šalia jo nebuvo jokių asmenų.

Kaip pasakoja O. Vaitkevičienė, policijos pareigūnams pasibeldus į buto duris, niekas jų neatidarė. Tik vėliau, atvykus priverstinio transporto priemonių nuvežimo sunkvežimiui, prie pareigūnų priėjo oficiali automobilio savininkė.

Ji paaiškino, kad automobilį vairavo jos pažįstamas neblaivus asmuo, kuris, tik grąžinęs raktelius, pabėgo. Tiesa, moteris neatskleidė automobilį vairavusio asmens tapatybės ir neleido pareigūnams apžiūrėti buto vidų.

„BMW“ transportuotas į saugojimo aikštelę. Įvykis tiriamas ir aiškinamasi vairavusio asmens tapatybė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA