Koronavirusas nustatytas Kauno rajone dirbusiam paštininkui | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas nustatytas Kauno rajone dirbusiam paštininkui

Asociatyvi / „Lietuvos pašto“ nuotr.

Šiandien, rugpjūčio 19 dieną, Babtų pašto skyriaus laiškininkui patvirtintas COVID-19. Nuo rugpjūčio 14 d. darbuotojas jau buvo saviizoliacijoje, po kontakto su artimu žmogumi, kuriam nustatytas virusas. Visi darbuotojai, kurie turėjo su laiškininku kontaktą, taip pat saviizoliuojasi. Pašto skyrius laikinai uždaromas, patalpos dezinfekuojamos, informuoja AB „Lietuvos paštas“.

„Visuose Lietuvos pašto skyriuose laikomasi apsaugos priemonių – darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, klientų aptarnavimo langeliai apsaugoti specialiomis pertvaromis, patalpos reguliariai dezinfekuojamos ir vėdinamos. Deja, nei vienas nesame apsaugotas nuo šio viruso“, – sako „Lietuvos pašto“ atstovė Gintarė Kitovė.

„Lietuvos paštas“ atkreipia klientų dėmesį, kad dėl darbuotojų saviizoliacijos, Babtų pašto aptarnavimo teritorijoje, gali šiek tiek vėluoti siuntų ir korespondencijos, socialinių išmokų pristatymas. Šiuo metu dedamos ypatingos pastangos, kad kuo greičiau būtų surasti pavaduojantys laiškininkai.

Dėl susidariusios padėties Lietuvos paštas keičiasi informacija ir bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir kitomis institucijomis.

Pranešama, kad COVID-19 taip pat nustatytas ir Kupiškio pašto skyriaus darbuotojui, tačiau atostogų metu – darbuotojas pašto skyriuje nedirbo, neturėjo kontakto su kolegomis, todėl pašto skyrius veikia įprastai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA