Į pareigūnų akiratį pakliuvo saugos reikalavimų nesilaikę gyventojai | Kas vyksta Kaune

Į pareigūnų akiratį pakliuvo saugos reikalavimų nesilaikę gyventojai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį, rugpjūčio 18 dieną, už apsauginių kaukių nedėvėjimą buvo nubausti du žmonės. Dėl saviizoliacijos taisyklių nesilaikymo aštuoniems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, BNS informavo Policijos departamentas.

Kaip teigia Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė, pareigūnai administracinio nusižengimo protokolus surašė Vilniaus oro uoste ir viename Jonavos prekybos centrų kaukių nedėvėjusiems žmonėms.

Anot R. Janavičiūtės, Jonavoje drausmintam asmeniui skirta 250 eurų bauda, sostinės oro uoste nuobauda nebuvo skirta, dėl jos dydžio spręs administracinę bylą išnagrinėjęs teismas.

Dėl saviizoliacijos pažeidimų antradienį surašyti aštuoni administracinio nusižengimo protokolai – visus juos surašė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Siekiant pažaboti koronaviruso plitimą nuo rugpjūčio 1 dienos privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis yra tarp 16 ir 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA