Kauno apskrityje 6 koronaviruso atvejai: susirgimai susiję su infekcijos židiniais | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje 6 koronaviruso atvejai: susirgimai susiję su infekcijos židiniais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 38 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 23 iš jų registruoti Vilniaus, 6 – Kauno, dar po 3 – Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse. Be to, 2 atvejai per vakar nustatyti Utenos apskrityje bei 1 – Telšiuose.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 23 žmonės, 13 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 2 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai atvejai – iš Indijos ir Uzbekistano

Koronavirusas patvirtintas Klaipėdos apskrityje gyvenančiam asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Indijos. Žmogus jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Antrasis iš per vakar nustatytų atvejų registruotas Kauno apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta į Kaune veikiančią logistikos įmonę dirbti atvykusiam užsieniečiui. Asmuo koronavirusui būdingų simptomų nejaučia, testuotas profilaktiškai.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 23 žmonės, iš jų 18 – siejama su židiniais

11 atvejų, nustatytų vakarykštę parą, siejami su šeimos švente, vykusia rugpjūčio 1-ąją Trakų rajone. 7 asmenims pasireiškė koronavirusui būdingi simptomai, likusieji jų nejaučia. 2 iš šių asmenų yra vaikai.

Anksčiau buvo patvirtintas vienas susijęs atvejis (NVSC apie jį pranešė rugpjūčio 10 d.), tad iš viso su šiuo židiniu, nustatyta, yra susiję 12 infekcijos atvejų. Epidemiologinio tyrimo metu išsiaiškinta, kad šioje šeimos šventėje dalyvavo 16 asmenų. Nustačius pirmąjį atvejį, visi asmenys buvo izoliuoti.

Dar 4 per vakar nustatyti atvejai – 2 Marijampolės apskrityje ir po 1 Kaune bei Vilniuje – yra siejami su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje (Rotušės a. 20, Kaunas). 1 iš šių asmenų pasireiškė koronavirusui būdingi simptomai, kiti tirti kaip turėję sąlytį. Taigi iš viso su šiuo židiniu siejami 38 COVID-19 ligos atvejai.

Dar 1 vakar patvirtintas atvejis siejamas su liepos 11 d. Šalčininkų rajone vykusia šeimos švente. COVID-19 liga patvirtina vaikui, kuriam ligos simptomai pasireiškę nebuvo. Iš viso su šia švente jau siejamas 21 koronaviruso atvejis, įskaitant patvirtintą per vakar parą.

Vakarykštę parą Vilniuje registruotas dar vienas susirgimas, siejamas su protrūkiu radijo stotyje „Power Hit Radio“. Asmuo nėra darbuotojas. Šis atvejis – simptominis. Tai 3-iasis susijęs užsikrėtimo atvejis.

Dar 1 atvejis (nustatytas Vilniaus apskrityje) siejamas su protrūkiu tarp meno atstovų. Šiam asmeniui pasireiškė COVID-19 ligai būdingi simptomai – temperatūra, uoslės, skonio praradimas. Tai 21-asis susijęs atvejis.

Be to, nustatyta, kad 5 žmonės – 2 Kaune, 2 Vilniuje ir 1 Utenos apskrityje – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Visi šie asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

13 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 13 asmenų: 6 Vilniuje, po 2 Kaune ir Klaipėdoje, dar po 1 – Marijampolės, Telšių ir Utenos apskrityse. Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2474 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 647 asmenų, 1733 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA