Dėl nekontroliuojamos koronaviruso situacijos Vyriausybė pasiryžusi grįžti prie griežtesnių ribojimų šalyje | Kas vyksta Kaune

Dėl nekontroliuojamos koronaviruso situacijos Vyriausybė pasiryžusi grįžti prie griežtesnių ribojimų šalyje

BNS 2020/08/18 12:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje daugėjant užsikrėtimų koronavirusu, premjeras Saulius Skvernelis neatmeta, kad jei padėtis toliau blogės, gali būti vėl įvesti kai kurie ribojimai.

„Matosi skaičiai paskutinės paros, matyt, turime rekordą. Tai mes dabar kažkur esame, pagal statistinius duomenis, balandžio mėnesio lygyje ir artėjame, deja, ne į gegužės-birželio mėnesio rodiklius, o link kovo. Dėl to taip, Vyriausybė yra numačiusi ir žingsnius, ir mes privalėsime, jeigu situacija nesikeis, vėlgi grįžti galbūt prie tam tikro priverstinio reguliavimo“, – žurnalistams Seime antradienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, naujos paramos priemonės verslui kol kas nėra svarstomos – šiuo metu naudojamas jau patvirtintas pagalbos paketas.

„Kalbant apie pagalbos paketą, jis tikrai sėkmingai yra naudojamas, matome, kurios priemonės buvo galbūt labiausiai patrauklios, paveikios. Ir tikiuosi, kad ir pats verslas yra padaręs tam tikras išvadas ir vertina rizikas. Tikrai nebus taip, kaip buvo po pirmos bangos arba pirmos bangos metu (…) Bet dabar svarstyti dar apie papildomą paketą, kada dar šitas nėra išnaudotas, tikrai nėra reikalo“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Svarbiausia, ką mes nuolatos irgi darome, perskirstome lėšas toms priemonėms, kurios yra labiausiai paveikios“, – pridūrė jis.

Praėjusį pirmadienį premjeras sakė, kad kilus antrai koronaviruso bangai, ekonomika ar atskiri sektoriai nebūtų stabdomi – prioritetas būtų teikiamas apsaugai, o ne draudimams.

Kaukės lauko renginiuose gali būti įvedamos jau rytoj

Vyriausybė jau trečiadienį gali svarstyti įvesti prievolę dėvėti kaukes viešuose renginiuose, sako S. Skvernelis.

„Taip, tokia galimybė yra. Tikrai nenoriu, kad suprastumėme, jog kiekvienam, išėjusiam į gatvę, į viešąją erdvę, tos kaukės atsirastų. Mes kalbame apie papildomą reguliavimą dėl renginių atvirose erdvėse, nes tuo momentu, kada mes būname valandą, pusantros ar dvi atviroje erdvėje artimame kontakte (…) “, – žurnalistams Seime antradienį sakė S. Skvernelis.

„Tokia priemonė yra efektyvi ir gali būti, kad rytoj bus įvedama“, – sakė jis.

Nuo rugpjūčio 1-osios Vyriausybė privalomą apsaugos kaukių dėvėjimą grąžino parduotuvėse ir viešajame transporte.

Planas dėl apsaugos priemonių įsigijimų „seniai yra“

S. Skvernelis atmeta prezidento kritiką ir sako, kad seniai sukurtas planas, kuriame numatyti apsaugos priemonių įsigijimai, jog būtų užtikrintas rezervas ir nereikėtų priemonių pirkti paskubomis, ruošiantis antrajai koronaviruso bangai.

„Jis seniai yra – ir planas, ir skaičiai, ir kiekiai, numatyti parametrai, kokios institucijos, kokiam laikotarpiui turi turėti apsaugos priemonių – nuo mėnesio iki trijų mėnesių“, – žurnalistams Seime antradienį sakė Vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad pirkimai vyksta „įprastu būdu“, todėl apsaugos priemonių galima laukti kitų metų pradžioje.

„Pirkimai vyksta įprastu būdu ir tikėtina, kad kokį sausį ar kitų metų vasarį jie pasieks“, – teigė S. Skvernelis.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Žinių radijui tvirtino kol kas nematantis aiškaus ir skaidraus aprūpinimo apsaugos priemonėmis plano, ruošiantis antrajai koronaviruso bangai.

Šalies vadovas taip pat pridūrė, kad nerimą kelia finansinė pusė, kai pirkimai vykdomi neskelbiamų derybų būdu, todėl įprasta pirkimų tvarka yra pranašesnė „skaidrumo požiūriu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA