Šventinis Kauno pareigūnų reidas: netikėti pažeidėjai ir visa puokštė neblaivių vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Šventinis Kauno pareigūnų reidas: netikėti pažeidėjai ir visa puokštė neblaivių vairuotojų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, rugpjūčio 10-16 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių. Per savaitę vien Kelių patrulių kuopos pareigūnai užfiksavo 16 neblaivių automobilių vairuotojų ir 5 neblaivius dviratininkus.

[galerija kiek=”4″]

Penktadienį, rugpjūčio 14 d., patruliavę Kaune ir Kauno rajone, pareigūnai, patikrinę 655 transporto priemones ir jų vairuotojus, užfiksavo 5 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

3 vairuotojai transporto priemones vairavo neblaivūs (0,52 prom., 0,58 m. bei 0,37 prom. nustatyta mopedo vairuotojui). Dar šeši vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Vienas vairuotojas vairavo transporto priemonę, nors neturėjo teisės to daryti, o kitas vežė krovinį neuždengtą taip, kaip numato teisės aktai.

Tęsiant vykdomas priemones kitą dieną, šeštadienį, iš viso buvo sustabdyta ir patikrinta 694 transporto priemonės ir jų vairuotojai. Nustatyti 6 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 4 vairuotojai vairavo transporto priemones būdami neblaivūs (0,65 prom., 0,92 prom., 1,08 prom., 1,21 prom.), dar 4 vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Išaiškintas ir vienas teisės vairuoti neturėjęs automobilio vairuotojas. Tokios teisės neįgijęs buvo ir mopedo vairuotojas, kuris nepakluso teisėtam pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Galiausiai pareigūnai sulaikė vairuotoją miškingoje vietovėje. Kaip paaiškėjo, vairuotojas ne tik buvo neįgijęs vairuotojo pažymėjimo, bet ir vairavo neįregistruotą, be techninės apžiūros, neapdraustą privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, su pritvirtintais kitai transporto priemonei priskirtais valstybiniais numeriais.

Sekmadienio popietę pareigūnai tikrino visus, važiavusius pro Vaišvydavą. Ten sustabdyta ir patikrinta net 1212 transporto priemonių. 2 vairuotojai, visgi, vairavo neblaivūs – 0,79 prom. ir 0,10 prom. vairuotojui, kuris teisę vairuoti įgijęs mažiau nei prieš du metus. Dar aštuoni vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Pareigūnai primena, kad tokias priemones vykdo nuolat ir ragina vairuotojus nesėsti vairuoti pavartojus alkoholio.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 14 eismo dalyvių (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 23), dar 436 sužeisti (pernai – 466). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA