Lietuvoje patvirtinta 20 naujų susirgimų koronavirusu, izoliacijoje – tūkstančiai žmonių | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje patvirtinta 20 naujų susirgimų koronavirusu, izoliacijoje – tūkstančiai žmonių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį praneša, kad Lietuvoje nustatyti jau 2436 koronaviruso susirgimai. Per parą užfiksuota 20 naujų infekcijos atvejai, pasveiko 1705 žmonės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugpjūčio 17 d. 9 val. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 2436, sergančių žmonių skaičius – 637.

SAM informuoja, kad per sekmadienį patvirtinta 20 naujų COVID-19 susirgimų. Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų nustatyta 154.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje siekia 81, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 13. Jau pasveiko 1705 žmonės, o izoliacijoje yra 3168 asmenys.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 17 d. 9 val. duomenimis, per vakar dieną ištirti 1753 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iki šiol iš viso ištirti 580 453 ėminiai (iš jų – 158 692 iš mobilių punktų).

Sergamumo koronavirusu statistika / NVSC nuotr.

NVSC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Taip pat – praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA