Daugiau nei pusė užfiksuotų koronaviruso atvejų – Kaune | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei pusė užfiksuotų koronaviruso atvejų – Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta 20 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 12 iš jų registruota Kauno, 5 – Vilniaus, 2 – Klaipėdos apskrityse. Dar 1 atvejis per praėjusią parą patvirtintas Panevėžio apskrities gyventojui.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 13 žmonių, 6 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruotas 1 įvežtinis atvejis.

Įvežtinis atvejis – iš Indijos

Koronavirusas patvirtintas Klaipėdos apskrityje gyvenančiam asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Indijos. Žmogus jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 13 žmonių

6 atvejai, nustatyti per vakar parą, siejami su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“ (Rotušės a. 20, Kaunas). Du iš šių asmenų yra darbuotojai, kiti – turėję sąlytį. 4 iš šių asmenų jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus, dviem jie nėra pasireiškę. Iš viso su šiuo židiniu dabar siejami 34 atvejai, įskaitant patvirtintus per vakar.

Taip pat 1 atvejis, praėjusią parą nustatytas Vilniaus apskrityje, siejamas su protrūkiu tarp meno atstovų. Asmuo bendravo su žmogumi, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, todėl buvo izoliacijoje. Tai 20-asis atvejis, siejamas su šiuo židiniu (įskaitant atvejus Vilniuje ir Kaune).

Dar 6 žmonės – 4 Kauno ir po 1 Panevėžio bei Klaipėdos apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Visi asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

6 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 6 asmenys: 4 Vilniuje ir 2 Kaune. Didžioji dauguma jų – 5 – jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Tuo metu, vienas žmogus tirtas profilaktiškai, koronavirusui būdingi simptomai jam nėra pasireiškę.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2436 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 637 asmenų, 1705 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA