Lietuvoje – 30 naujų koronaviruso atvejų: 13 iš jų susiję su Kauno senamiesčio baru | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje – 30 naujų koronaviruso atvejų: 13 iš jų susiję su Kauno senamiesčio baru

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Per vakar parą patvirtinta 30 naujų COVID-19 infekcijos atvejų. Iš jų 22 buvo patvirtinti Kauno apskrityje, po 2 Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių, po 1 Telšių ir Klaipėdos apskrityse. Patvirtinti du įvežtiniai atvejai, vienas iš Danijos, kitas iš Islandijos.

Kaune iš 22 vakar atvirtintų atvejų 13 yra susiję su Adform kiemelio protrūkiu. Šiuo metu su šiuo protrūkiu jau siejami 28 atvejai, rašoma NVSC praešime žiniasklaidai.

Kitų 8 asmenų, kuriems koronavirusas buvo patvirtintas vakar, užsikrėtimo aplinkybės – tai bendravimas su asmenimis, kuriems COVID-19 buvo patvirtintas anksčiau. 5 iš jų jaučia simptomus, kiti 3 ne.

Vieno atvejo, nustatyto Kaune, užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. Asmuo jaučia simptomus.

Panevėžio rajone patvirtintas atvejis asmeniui, kuris kaip įtariama galėjo užsikrėsti krikštynų šventėje rugpjūčio 7 d. Asmuo jaučia simptomus. Organizuojamas sąlytį turėjusių asmenų ištyrimas.

Panevėžyje patvirtintas įvežtinis atvejis asmeniui, kuris keliavo Islandijoje. Taip pat neatmetama galimybė, kad asmuo užsikrėsti galėjo po susitikimo rugpjūčio 7 d. su draugais, grįžusiais iš Vokietijos. Asmuo jaučia simptomus.

Rugpjūčio 15 d. patvirtintas COVID-19 atvejis Mažeikių r. sav. gyventojui, kuris dėl juntamų užkrečiamosios ligos simptomų kreipėsi į Mažeikių ligoninės priėmimo skyrių. Nustatyti 8 kontaktiniai asmenys, kurie izoliuojasi ir jiems buvo nurodyta atlikti COVID-19 tyrimą. Asmuo galimai galėjo užsikrėsti po kontakto su artimuoju, rugpjūčio 1 d., grįžusiu iš Nyderlandų karalystės.

Šiaulių apskrityje užregistruoti 2 atvejai. Vienas iš jų – tai 3 atvejis, susijęs su UAB „Inservis“ įmone. Atvejis patvirtintas asmeniui, turėjusiam artimą sąlytį su sergančiuoju COVID-19, t. y. šeimos nariui. Jis nuo rugpjūčio 8 d. yra saviizoliacijoje. Simptomų nejaučia.

Kitas atvejis Šiaulių apskrityje užregistruotas Pakruojo raj. gyventojui, kurio užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. Nustatyti trys kontaktavę asmenys – šeimos nariai.

Nustatytas atvejis Klaipėdoje yra įvežtinis galimai iš Ispanijos arba Danijos. Nuo birželio mėn. asmuo dirbo Ispanijoje, tačiau liepos mėn. viešėjo Danijoje. Simptomus pradėjo jausti nuo liepos 24 d. Liepos 27 d. dar būdamas Danijoje pasidarė COVID-19 tyrimą, atsakymas buvo teigimas, tyrimą pakartojo liepos 31 d., tyrimas taip pat gautas teigiamas. Rugpjūčio 10 d. iš Danijos lėktuvu atskrido į Palangos oro uostą ir iškart izoliavosi. Grįžęs į Lietuvą, rugpjūčio 14 d. dar kartą pasidarė tyrimą, kuris buvo teigiamas. Šiuo metu junta lengvus simptomus.

Du atvejai Vilniuje yra susiję su protrūkiu tarp muzikantų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Abu asmenys kontaktavo su kolegomis, kuriems nustatyta koranavirusinė infekcija anksčiau. Nuo rugpjūčio 7 d. laikėsi saviizoliacijos. Abu jaučia simptomus.

Per praėjusią parą Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 2416 žmonėms, tebeserga 617 asmenų, 1705 – pasveiko. Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dar 13 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 16 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 2452. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 578700 (iš jų – 157972 iš mobilių punktų).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA