Pareigūnai pasiruošę neeiliniam savaitgaliui: ypatingą dėmesį skirs renginiams ir kurortams | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai pasiruošę neeiliniam savaitgaliui: ypatingą dėmesį skirs renginiams ir kurortams

BNS 2020/08/15 11:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį policijos pareigūnai žada aktyviau tikrinti, kaip renginiuose laikomasi dėl koronaviruso įvestų apribojimų ir kaip saviizoliacijos reikalavimų laikosi iš užsienio grįžę žmonės.

„Visą šį savaitgalį policijos pajėgos bus perorientuotos – policijos pareigūnams yra suformuotos užduotys, kad sustiprintas ir didesnis dėmesys būtų skirtas iš užsienio grįžusių ar atvykusių asmenų, kuriems būtina izoliacija. Bus stebima, kaip jie laikosi izoliacijos taisyklių“, – BNS sakė Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė.

„Taip pat padidintas dėmesys bus skirtas renginiams uždarose ir atvirose vietose, prekybos centrams“, – pridūrė ji.

Anot policijos atstovės, šį savaitgalį numatomi šilti orai, tad ypač daug dėmesio sulauks Klaipėdos apskritis ir kiti kurortiniai miestai.

„Tai nėra įprastas savaitgalis, tai yra Žolinės savaitgalis. Patikrinimus galima sieti ir su tuo, kad žmonės daugiau bursis, daugiau švęs. Tas pareigūnų sustiprintas dėmesys tam ir yra skirtas“, – aiškino ji.

Ji pabrėžė, kad renginiuose atvirose vietose gali būti ne daugiau nei tūkstantis žmonių, o tarp jų turi būti išlaikytas bent metro atstumas. Renginiuose uždarose vietose iki šeštadienio leidžiama būti ne daugiau nei 500, o nuo sekmadienio ne daugiau nei 600 žmonių, tačiau dalyviai turi išlaikyti dviejų metrų atstumą arba dėvėti kaukes.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA