„Laisvės karys“ svarbaus gyvenimo įvykio liudininkas: jaunavedžiams viskas galima? | Kas vyksta Kaune

„Laisvės karys“ svarbaus gyvenimo įvykio liudininkas: jaunavedžiams viskas galima?

Stop kadro nuotr.

Prieš du metus į Kauną atjojęs „Laisvės karys“ ir toliau kariauja su įžūlias bei pagarbos stokojančiais miestiečiais. 2018-ųjų vasarą ant Vyčio skulptūros įsiamžinęs „jojikas“ užsidirbo griežtą policijos pareigūnų įspėjimą ir gresiančią baudą, šįkart panašių įspėjimų gali sulaukti ir raiteliais panorę tapti jaunieji.

Penktadienio vakarą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją atskriejo skaitytojos užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame matyti kiek neįprastą vietą fotosesijai pasirinkę jaunavedžiai. „Penktadienio vakaras – prie Kauno Pilies. Jaunieji lipa ant statulos“, – lakoniškai atsiųstą vaizdo įrašą apibūdino kaunietė.

Vaizdas – lyg pasakoje

Kaunietė įamžino ant žirgo grakščiai lipančią vestuvine suknele pasipuošusią moterį, greta jos poziciją netrukus užima bebaimis riteris. Vardan nepriekaištingų vestuvinių nuotraukų jauniesiems aukštį įveikti padeda ir asistentas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2018-ųjų vasarą portalo skaitytojai taip pat įamžino chuliganišką raitelio žygdarbį. Tąkart jaunuolis susilaukė pareigūnų įspėjimo, o baudos klausimas išliko nagrinėjamas tyrimo procese. Už tokio pobūdžio viešosios tvarkos pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Už valstybės simbolio išniekinimą įspėjimu neatsipirktų

Primename, kad Vyčio skulptūra vadinamą paminklą patys jo autoriai vadina „Laisvės kariu“, tačiau jei paminklas iš tiesų būtų Vytis – valstybės simbolis, įtvirtintas Lietuvos herbe, tokiu atveju bausmė už nepagarbų elgesį galėtų būti jau priskiriama nepagarbiam elgesiui su valstybės simboliu, o bausmė – ženkliai didesnė.

Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 127 straipsnyje (Valstybės simbolių išniekinimas) numatyta, kad tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA