„Adform kiemelyje“ įsiplieskęs koronaviruso židinys plinta į kitus miestus | Kas vyksta Kaune

„Adform kiemelyje“ įsiplieskęs koronaviruso židinys plinta į kitus miestus

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti 2352 koronaviruso susirgimai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša apie 22 naujus koronaviruso atvejus, iš kurių net 7 atvejai Kaune.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinti 22 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 7 iš jų registruoti Kauno, 5 – Vilniaus, 4 – Klaipėdos apskrityse. Tuo metu, Panevėžyje per vakar parą patvirtinti 3 atvejai, Šiauliuose – 2, Tauragėje – 1.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 13 žmonių, 5 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą registruoti 4.

Įvežtiniai atvejai – iš Lenkijos, Turkmėnistano ir Ukrainos

2 iš per vakarykštę parą registruoti Vilniaus apskrityje asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Turkmėnistano. Dar vienas įvežtinis atvejis nustatytas Vilniuje – asmuo į Lietuvą grįžo iš Lenkijos.

Taip pat koronavirusas patvirtintas Klaipėdos apskrityje gyvenančiam asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Ukrainos. Žmogus jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 13 žmonių

4 atvejai, nustatyti per vakar parą (3 Kauno ir 1 Vilniaus apskrityse), siejami su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“ (Rotušės a. 20, Kaunas). Du asmenys yra darbuotojai, kiti du – sąlytį turėję asmenys, iš kurių vienas lankytojas, dalyvavęs rugpjūčio 7 d. šioje erdvėje vykusiame renginyje. Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu dabar siejama 11 atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar.

Dar 9 žmonės – 3 Panevėžio, po 2 Kauno ir Klaipėdos bei po 1 Vilniaus ir Šiaulių apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Visi asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

5 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 5 asmenys: 2 Kauno ir po 1 Klaipėdos, Šiaulių ir Tauragės apskrityse. Visi asmenys tirti dėl jaučiamų koronavirusui būdingų simptomų. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kas asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad vienas iš šių asmenų dirba Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje „Žibutė“. Šiuo metu nustatyta, kad tiesioginį kontaktą su šiuo darbuotoju turėjo 20 vaikų, iš kurių 7 jau yra išleisti į namus. Taip pat nuo rugpjūčio 10 d. tame pačiame korpuse buvo stacionarizuota dar 15 vaikų, kurie neturėjo tiesioginio kontakto su užsikrėtusiuoju asmeniu, tačiau bendravo tarpusavyje. Visiems vaikams atliekami tyrimai koronavirusinei infekcijai nustatyti.

Siekiant valdyti infekcijos plitimo riziką, priimti sprendimai šiame reabilitacijos skyriuje neatlikti jokių procedūrų, intervencijų.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2352 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 566 asmenų, 1691 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA