Skaitytojai praneša: Laisves alėjos fontanas aptvertas | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai praneša: Laisves alėjos fontanas aptvertas

Skaitytojų nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojai, kuriems užkliuvo aptvertas Laisvės alėjos fontanas. Kaip matyti nuotraukose, visai neseniai sutvarkytą fontaną juosia statybinė tvora.

„Mačiau, buvo nukritusi granito plokštė, bet kad visą tvert, keista…“ – teigė į portalą rašiusi skaitytoja.

Žurnalistams apsilankius vietoje, darbininkai tarstelėjo, kad fontanas yra aptvertas, nes tvarkomos siūlės. Jie taip pat pridėjo, kad tikimasi fontaną pilnai paleisti jau šiandien vakare.

Kaip dienraščiui „Kauno diena“ sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, dalį atnaujinto fontano dengusios plytelės nukrito dėl to, kad jų siūlės buvo užpildytos per standžia glaisto mase. Broką įpareigota sutvarkyti bendrovė „Autokausta“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad gegužės pradžioje fontanas rekonstruotas išlaikant senąją architektūrą, bet pakeičiant naujas apdailos angas ir sumontuojant naują automatizuotą technologinę įrangą.

Įrengtas naujas LED apšvietimas – iš viso 30 vnt. specialių įvairiaspalvių nerūdijančio plieno šviestuvų, kurių kiekvieno galingumas siekia 72W. Šviesos automatiškai įsijungia temstant arba suskambus muzikiniam kūriniui, o vandens čiurkšlės „šoka“ pagal melodiją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA