Ardoma rekonstruotos Laisvės alėjos atkarpa miestui brangiai atsieis | Kas vyksta Kaune

Ardoma rekonstruotos Laisvės alėjos atkarpa miestui brangiai atsieis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šios savaitės pradžioje eismas uždarytas A. Mickevičiaus gatvės atkarpoje ties Laisvės alėja. Čia darbininkai pluša, jog panaikintų Laisvės alėjos rekonstrukcijos metu paliktą darbų broką. Kauno savivaldybės teigimu, šios atkarpos tvarkymo darbai miestui kainuos nemenką sumą.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ komentuoja Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Laisvės alėjos rekonstrukcijai atlikti naudojamos kur kas pranašesnės technologijos, kurios padeda ne tik sutvirtinti važiuojamąją kelio dalį, bet ir prisideda prie jos ilgaamžiškumo.

Pasak A. Pakalniškio, projektas buvo parengtas dar 2010 metais, o preliminari darbų kaina gali siekti apie 200 tūkst. eurų. Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas tikina, kad veiksmų privertė imtis per trejus metus išlindę trūkumai, tačiau šįkart darbai bus atlikti galutinai ir kokybiškai.

„Kauniečiai puikiai žino, kokie transporto srautai kerta Laisvės alėją ties A. Mickevičiaus gatve. Tai yra viena reprezentatyviausių miesto erdvių, kuri pagaliau atgijo ir ženkliai pasikeitė, tad nesinorėtų, kad čia jau netrukus imtų ryškėti automobilių provėžos“ , – teigia A. Pakalniškis.

Panašūs rekonstrukciniai darbai buvo atlikti Maironio gatvėje dar gegužės mėnesį. Nors gatvė buvo paklota dar praėjusių metų lapkritį. Anot A. Pakalniškio, gatvę privertė perkloti brokas, susidaręs dėl staigių temperatūros pokyčių ir mechaninio poveikio.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Mickevičiaus atkarpa ties Laisvės alėja vairuotojams taps nepravažiuojamas iki rugsėjo vidurio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA