Policija šį savaitgalį pradeda tikrinti, kaip laikomasi saviizoliacijos: papildomo įspėjimo nebus | Kas vyksta Kaune

Policija šį savaitgalį pradeda tikrinti, kaip laikomasi saviizoliacijos: papildomo įspėjimo nebus

delfi.lt 2020/08/14 18:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija šį savaitgalį pradės tikrinti, kaip saviizoliuotis turintys asmenys laikosi įsipareigojimų. Kaip teigia l. e. p. Viešosios policijos valdybos viršininkas Audrius Čiupala, tikrinimai bus atliekami jų gyvenamosiose vietose be papildomų įspėjimų.

„Policija turi adresus žmonių, kurie įsipareigoję saviizoliuotis. Papildomo įspėjimo nebus, tačiau, jei adresas nežinomas, policija gali žmogui paskambinti ir tokiu būdu patikrinti, kaip žmogus laikosi saviizoliacijos“, – laidoje „Delfi diena“ aiškina A. Čiupala.

Anot jo, nors specialių pajėgų Žolinių savaitgalį telkiama nebus, policija gali apsilankyti ir bažnyčiose.

„Vietos, kur žmonės susirenka melstis, nėra išskirtinės – reikalavimai joms tie patys. Jeigu žmonės yra patalpoje, turi arba laikytis nustatyto atstumo, arba dėvėti kaukę. Policija gali lankytis ir tokiose vietose, taip pat prekybos centruose“, – sako pareigūnas.

Jo teigimu, nuo rugpjūčio 1 dienos policija nustatė 33 pažeidimus, kai nebuvo dėvimos kaukės, dauguma pažeidimų nustatyti prekybos centruose. Taip pat buvo nustatytas 61 saviizoliacijos pažeidimas. Tai, pasak jo, užtraukia nemažas baudas nuo 500 iki 1500 eurų.

Aktyviau tikrins atvykstančius iš užsienio

A. Čiupala taip pat teigia, kad stiprinamas patruliavimas prie valstybės sienų, vykdomas selektyvus patikrinimas, policija informuoja gyventojus apie pareigą registruotis NVSC, 14 dienų saviizoliuotis.

Kaip anksčiau teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, policijos pareigūnai ir pasieniečiai aktyviau patruliuos pagrindiniuose keliuose prie Lenkijos ir Latvijos. Jeigu pritrūktų pareigūnų, planuojama pasitelkti ir kitas organizacijas, pavyzdžiui, šaulius.

„Tarnybos dirba sustiprintos parengties režimu, jų vadovams duoti pavedimai tinkamai paskirstyti pareigūnų pajėgumus ir užtikrinti atvykstančiųjų kontrolę“, – vidaus reikalų ministrę citavo naujienų agentūra „Elta“.

„Apeliuojame į žmonių sąmoningumą, tie, kurie atvyksta iš paveiktų šalių ar vyksta tranzitu per paveiktas šalis turėtų izoliuotis. Mūsų tarnybos taip pat aktyviau tikrins atvykstančiuosius, yra aktyvuotos policijos ir pasienio pajėgos“, – teigė R. Tamašunienė.

Paveiktomis koronaviruso infekcijos šalimis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų bus didesnis negu 16 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Iš tokių šalių grįžę lietuviai ir iš jų atvykę užsieniečiai privalo izoliuotis 2 savaites. Jeigu rodiklis viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, iš tos šalies užsieniečiai į Lietuvą atvykti negali. Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti iš bet kurios valstybės.

Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA