Stadioną ir „Mokslo salą“ „Autokaustai“ statyti patikėjęs Kaunas pasuko jau pramintu taku | Kas vyksta Kaune

Stadioną ir „Mokslo salą“ „Autokaustai“ statyti patikėjęs Kaunas pasuko jau pramintu taku

BNS 2020/08/13 14:11
Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė, su bendrove „Autokausta“ pasirašiusi stadiono bei „Mokslo salos“ rangos sutartis, kitų konkursų dalyvių pasiūlymus atmetė dėl klaidų ar per didelės pasiūlytos kainos.

Kaip BNS informavo savivaldybė, „Mokslo salos“ rangos konkurse sulaukta keturių dalyvių pasiūlymų: „YIT Lietuvos“, „Eikos statybos“, „Mitnijos“ bei „Autokaustos“.

Pasak savivaldybės, pirkimo dokumentuose buvo numatyta, kad pasiūlymas bus atmetamas, jei jo kaina viršys 25,8 mln. eurų su PVM. Dėl šios priežasties buvo atmesti „Eikos statybos“ ir „YIT Lietuva“ pasiūlymai.

„Mitnijos“ pasiūlymas atmestas, nes tiekėjas pasiūlyme padarė aritmetinių klaidų, kurių per nurodytą terminą neištaisė, nepaaiškino kitų pasiūlymo dalių.

„Autokausta“ pasiūlė darbus atlikti už kiek mažiau nei 24,3 mln. eurų.

Stadiono rangos darbų pirkime po atmestų atviro konkurso pasiūlymų vyko derybos, kuriose galutinius pasiūlymus pateikė „Veikmės statyba“, kurios pasiūlymas atmestas dėl maksimalios kainos viršijimo, ir „Autokausta“, pasiūliusi darbus atlikti už 31,955 mln. eurų. Maksimali pirkimo dokumentuose numatyta darbų vertė buvo 32 mln. eurų.

„Abiejų pirkimų pasiūlymai buvo vertinti pagal kainos ir kokybės kriterijus“, – BNS teigė Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Pasak savivaldybės, atskleisti atmestų dalyvių pateiktų kainų ji negali pagal įstatymą.

Kauno savivaldybė trečiadienį pranešė su įmone „Autokausta“ pasirašiusi sutartis dėl projektų, darbus planuojama įgyvendinti iki 2022 metų.

Paskelbus šių objektų rangovų konkursus, savivaldybė kelis kartus pratęsė terminus paraiškoms pateikti.

Naujo rangovo stadionui Kauno savivaldybė ieškojo po to, kai šių metų sausį nutraukė sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“.

Vienas iš sutarties nutraukimo motyvų buvo sutarto grafiko nesilaikymas.

„Mokslo salą“ sudarys nuolatinė ir laikina, kasmet atnaujinama ekspozicija, virtualių projekcijų erdvė ir mokiniams pritaikytos laboratorijos. Bendras plotas sieks 10 tūkst. kvadratinių metrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA