Nauji Vyriausybės sprendimai: pratęsiama sienų kontrolė, didinamas leistinas renginių dalyvių skaičius | Kas vyksta Kaune

Nauji Vyriausybės sprendimai: pratęsiama sienų kontrolė, didinamas leistinas renginių dalyvių skaičius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį posėdžio metu Vyriausybė nustatė, kad rugpjūčio 16–31 d. dalyvių skaičius uždarose erdvėse gali būti didinamas iki 600 asmenų. Nuo rugsėjo 1 d. dalyvių skaičius nebebus ribojamas, tačiau bus svarbu vadovautis Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo sprendimais dėl sąlygų užtikrinimo (atstumai, apsaugos priemonės ir kt.).

Kaip rašoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai, posėdžio metu taip pat nuspręsta netaikyti draudimo atvykti į Lietuvos Respubliką sporto medicinos personalo darbuotojams. Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija nurodo, kad tai siejama su netrukus prasidėsiančiais sporto šakų sezonais, o komandos vyksta kartu su gydytojais.

Į Lietuvą bus leidžiama atvykti ir studentams, nes artėja mokslo metų pradžia ir šiuo metu gaunama daug paklausimų dėl studentų atvykimo. Studentai, kaip kategorija, kuriai netaikomas draudimas atvykti, išskiriami ir Europos Sąjungos rekomendacijose – nurodoma, kad turi būti užtikrinama galimybė jiems atvykti.

Draudimas atvykti nebus taikomas ir užsieniečiams, kurie yra Lietuvos Respublikos piliečių partneriai (sudaryta registruotos partnerystės sutartis) ar partneriai tų, kurie turi leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija nurodo, kad, atsižvelgiant į Europos Sąjungos teisę, Konstitucinio Teismo jurisprudenciją, partnerystė pagal turinį atitinka šeimos sampratą, be to, pagal įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ nuostatas, asmenys, su kuriais sudaryta registruotos partnerystės sutartis, patenka į šeimos narių sąvokos apibrėžtį.

Atvykti galės ir investuotojai. Ekonomikos ir inovacijų ministerija nurodo, kad investuotojai paprastai nepriima sprendimų dėl investavimo, prieš tai neapsilankę ir neįvertinę esamų aplinkybių, todėl atvykimo galimybės jiems sudarymas šiuo aspektu būtinas siekiant pritraukti investicijų.

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui, atsižvelgiant į esamą COVID-19 situaciją ir tendencijas, pratęsti šalies vidaus sienų kontrolę oro ir jūrų uostuose dar mėnesiui, t. y. iki rugsėjo 14 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA