„Adform kiemelio“ darbuotojams nustatyti koronaviruso atvejai, laikinai stabdomi „Kitokie pasikalbėjimai“ (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

„Adform kiemelio“ darbuotojams nustatyti koronaviruso atvejai, laikinai stabdomi „Kitokie pasikalbėjimai“ (dar papildyta)

Asociatyvi / D. Ruzgio nuotr.

Blogėjanti koronaviruso situacija šalyje sulig kiekviena diena pateikia vis naujų netikėtumų. Šįkart epidemiologų akiratyje atsidūrė Kauno Rotušės aikštėje įsikūręs „Adform kiemelis“. Pirmadienį paaiškėjus, kad trims šio baro padavėjoms nustatytas COVID-19, perkeliami ir laisvalaikio erdvėje suplanuoti renginiai bei pasirodymai.

Apie tai, kad keliems „Adform Kiemelio“ darbuotojams nustatyti koronaviruso atvejai pirmadienį pranešė „Kitokių pasikalbėjimų“ organizatoriai.

„Nutiko tai, ko bijojome labiausiai nuo pat šios vasaros pradžios – šiandien mus pasiekė naujiena, kad trims „Adform kiemelio“ darbuotojams užfiksuotas koronavirusas. Šiais laikais nuo šito nesame niekas apsaugoti, tačiau išlikite budrūs ir stebėkite savo sveikatą, o jeigu pajausite COVID-19 simptomus, kreipkitės karštąja koronaviruso linija 1808 ir užsiregistruokite tyrimui“, – rašoma „Kitokių pasikalbėjimų“ „Facebook“ paskyroje.

Organizatorių teigimu, yra tikimybė, kad užsikrėtusieji galėjo dirbti ir per „Kitokius pasikalbėjimus“ su Egidijumi Dragūnu.

Pranešama, kad dėl užfiksuotų koronaviruso atvejų dviem savaitėms perkeliami ne tik suplanuoti „Kitokių pasikalbėjimų“ vakarai, bet ir artimiausi renginiai „Adform Kiemelyje“.

Tai, kad „Adform Kiemelyje“ užfiksuoti koronaviruso atvejai, 15min antradienio rytą patvirtino UAB „Agentūra Kaunas“ bendrasavininkas bei marketingo vadovas Giedrius Ambrazevičius.

Pasak jo, penki darbuotojai pasijuto prastai, tad jiems buvo atliekamas koronaviruso testas. Atsakymai gauti: trys serga, dviejų atsakymai buvo neigiami. Todėl rugpjūčio 10 dieną nuspręsta ištirti likusius darbuotojus. Kai tyrimai bus atlikti, tuomet ir bus imamasi tam tikrų sprendimų.

Papildyta 12.28 val.

Kiek vėliau Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad su koronaviruso protrūkiu „Adform kiemelyje“ siejami 4 asmenys.

NVSC vertinimu, baro lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl nuo rugpjūčio 5 d. ir vėliau šiame bare lankęsi asmenys turėtų kreiptis į NVSC dėl individualaus rizikos vertinimo. Susisiekti prašoma telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) ar el. paštu kaunas@nvsc.lt

Papildyta 12.59 val.

„Adform kiemelyje“ nukeliamas humoristų Manto Stonkaus ir Manto Katlerio pasirodymas, muzikantų Jovani (Džiovani) ir Jessica Shy (Džesikos Šai), Monikos Linkytės, Manto koncertai bei du „Kitokių pasikalbėjimų“ renginiai.

„Šiai minutei mes perkeliame renginius dviem savaitėms. Kai tik gausime nurodymus, ką turime daryti, iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), tuomet paskelbsime naujas renginių datas“, – BNS sakė įmonės „Agentūra Kaunas“ atstovas.

Kaip BNS sakė G. Ambrazevičius, „Adform kiemelyje“ dirba apie 30 žmonių, visi jie artimiausiu metu bus ištirti dėl koronaviruso.

„Daliai tyrimai bus atliekami šiandien, daliai – rytoj“, – kalbėjo įmonės atstovas.

Praėjusią savaitę „Adform kiemelyje“ buvo organizuojami du renginiai – „Kitokie pasikalbėjimai“ su Egidijumi Dragūnu bei grupės „8 kambarys“ koncertas. Pasak G. Ambrazevičiaus, jam dar nėra žinoma, ar užsikrėtę asmenys dirbo šių renginių metu. Jis taip pat pabrėžė kol kas žinantis tik apie tris užsikrėtusius darbuotojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA