S. Skvernelis apie antrąją koronaviruso bangą: neplanuojame ekonomikos stabdymo | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apie antrąją koronaviruso bangą: neplanuojame ekonomikos stabdymo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antrosios koronaviruso bangos metu Lietuva neplanuoja dar kartą sustabdyti visos ekonomikos, apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė premjeras Saulius Skvernelis ir kreipėsi į Lietuvos gyventojus.

„Lietuvoje augantis užsikrėtimų COVID-19 skaičius neramina. Virusas tolydžio plečiasi šalies viduje, asmeninių švenčių, kitų renginių metu. Atsakingai vertiname situaciją ir kartu su epidemiologais rengiame sprendimus dėl ligos plitimo užkardymo. Noriu iš karto labai aiškiai pasakyti, kad valdydami antrąją bangą tikrai neplanuojame imtis visos ekonomikos arba atskirų sektorių stabdymo“, – teigė premjeras.

Šįkart vyriausybė renkasi „saugaus aktyvumo“ kelią, kas, anot premjero, reiškia teisingą kaukių dėvėjimą, dezinfekciją, saugius atstumus ir kitas priemones, kurias esame numatę COVID-19 valdymo strategijoje.

S. Skvernelio teigimu, naujojoje realybėje prioritetu tampa maksimalus asmens apsaugos ir kitų saugos priemonių naudojimas, o ne ribojimai.

„Stebėsime epidemiologinius rodiklius ir prireikus priimsime sprendimus atskirose savivaldybėse bei sektoriuose. Aišku, jei situacija keisis dramatiškai ir tai bus tikrai būtina, ribojimai galimi, tačiau tikiuosi, kad to neprireiks“, – rašė premjeras.

„Dar kartą norėčiau kreiptis į Lietuvos gyventojus: visų mūsų atsakingas požiūris padėjo pakankamai greitai ir be didesnių nuostolių suvaldyti pirmąją COVID-19 bangą. Išvengėme daugelio užsikrėtimų ir mirčių, mūsų ekonomika atlaikė smūgį kur kas geriau, nei buvo prognozuojama. Šio atsakingumo labai reikia ir dabar! Laikykimės medikų ir specialistų rekomendacijų. Teisingai dėvėkime apsaugos priemones. Nepamirškime higienos reikalavimų. Išsiverskime be nebūtinų susibūrimų, švenčių ir kitų renginių“, – ragino S. Skvernelis.

Premjeras priminė, kad ateinantį savaitgalį Lietuvoje vyks Žolinės atlaidai. Jo teigimu, policija ir kitos tarnybos, kurios rūpinasi mūsų visų saugumu, dirbs padidintu pajėgumu, tačiau geriausia ir efektyviausia, kuomet saugumu rūpinamės mes patys.

„Būkime atsakingi. Saugokime save ir kitus“, – pridūrė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA