Alekna pristato naujausią savo kūrinį: filmuojant klipą prireikė įveikti aukščio baimę | Kas vyksta Kaune

Alekna pristato naujausią savo kūrinį: filmuojant klipą prireikė įveikti aukščio baimę

L. Bendinsko nuotr.


Atlikėjas ir dainų autorius Alekna (Andrius Aleknavičius), kartu su atlikėja Otreya (Ugnė Kudlaitė) bei muzikos prodiuseriu Dangs (Dangiras Petraitis), pristato naują kūrinį pavadinimu „Atsiprašau“. Tai daina leidžianti klausytojams iš naujo susimąstyti apie visų žinomo, tačiau, deja, retai naudojamo žodžio „atsiprašau“ prasmę.

Alekna neslepia, kad šios dainos tematika ir siunčiama pagrindinė žinutė nėra jam svetima, todėl atlikėjas tikisi, kad ir klausytojai kūrinyje galės įžvelgti minčių, kurios surezonuos su jų turima patirtimi, ar jaučiamomis emocijomis.

[galerija kiek=”8″]

„Man ši daina yra labai artima. Manau, kad šis kūrinys netgi galėtų paskatinti žmones žengti žingsnį jų gyvenimuose šiuo metu trūkstamo atsiprašymo link“, – apie kūrinio lyrinės dalies prasmę pasakoja atlikėjas.

Šiame kūrinyje atlikėjas dar kartą suvienijo jėgas kartu su atlikėja Otreya, su kuria jau yra įrašęs ne vieną dainą. Tačiau, šį kartą, dainos pavadinime galime pastebėti dar vieną naują vardą. Tai muzikos prodiuseris, prisistatantis pseudonimu „Dangs“, kuris ir inicijavo bendrą darbą kuriant šią dainą.

„Pristatydami dainą radijo stotyse, kartu su Andriumi (Alekna) paskaičiavome, kad šis kūrinys yra jau penktas, kartu išleistas muzikinis darbas. Taigi, labai džiaugiuosi galėdama dirbti kartu ir, kad mūsų muzikiniai keliai vis susitinka“, – atvirauja atlikėja Otreya.

„Pirmiausia, dainos užuomazgos susiformavo prisėdus prie pianino, kuomet mane apėmė jausmas ir mintys, kad mes per dažnai klystam ir per retai atsiprašome – visų pirma savęs, o tada kitų.

Turime daug ydų, kurios mus kontroliuoja, būtent dėl to gyvenime praleidžiame daug gražių akimirkų, nustojame džiaugtis tuo ką turime ir skaudiname save bei žmones, kurie mus supa ir myli. Mąstant apie tai ir gimė priedainis, vėliau Andrius parašė likusį dainos tekstą, plačiau atskleisdamas pagrindinę dainos mintį“, – dainos kūrybos užkulisius atskleidžia muzikos prodiuseris Dangs.

Prisimindami laikotarpį iki dainos „Atsiprašau“ išleidimo dienos, tiek Alekna, tiek Otreya teigia pastebėję, kad kūrybos baigiamuosiuose etapuose pradėjus intensyviau klausytis galutinio kūrinio skambesio, atlikėjai ėmė vis dažniau naudoti žodį „atsiprašau“ savo kasdieniame gyvenime.

„Tiesą pasakius, baigiamaisiais dainos kūrybos etapais, kai dainą tekdavo perklausyti ne vieną ir ne du kartus dienoje, pastebėjau save pačią dažniau atsiprašant aplinkinių net ir už smulkius nesusipratimus, dėl, kurių įprastai atsiprašinėti mintis nebūtų kilusi“, – dainos poveikį sau atskleidžia Otreya.

Naujausią Aleknos kūrinį vizualizuoti padėjo videografas Lukas Kuchtovas, kartu su atlikėjais pasiryžęs pakilti ant dvylikaaukščio namo stogo ir ten užfiksuoti atlikėjų bei grupės kadrus. Atlikėjai neslepia, kad šios vaizdo klipo dalies filmavimas buvo ekstremaliausias iš visų, kuriuose jiems teko iki šiol dalyvauti.

Nepaisant to, įsibėgėjus filmavimui visa komanda palaipsniui „pamiršo“, kad dirba maždaug 40 metrų aukštyje. Tai, kai kuriems komandos nariams leido ne tik atsiriboti nuo aukščio baimės, įsijausti į dainos transliuojamą emociją bei perteikti dainos žinutę žiūrovams, tačiau, taip pat, ir pasigrožėti nuo namo stogo atsiveriančia Kauno panorama bei gražiu saulėlydžiu.

„Tai buvo labai įdomus vakaras. Visada svajojau surengti koncertą ant stogo. Filmavimo metu žmonės viską stebėjo per daugiabučių langus, todėl galiu sakyti, kad šis filmavimas buvo tarsi išankstinė dainos premjera“, – teigia Alekna.

Be to, naujausiame atlikėjo vaizdo klipe pasirodymas su grupe nebuvo vienintelė staigmena klausytojams ir žiūrovams. „Atsiprašau“ dainos lyrinę heroję įkūnijo jaunoji aktorė, visiems geriau žinoma, kaip „TikTok“ platformoje aktyviai turinį kurianti mergina – Gustė Gustainytė (Gustelicious).

„Gustė turi labai gražius bruožus. Buvau nustebęs kai sužinojau, kad ši mergina lietuvė. Ji puikiai perteikė šios dainos emociją“, – įspūdžiais iš filmavimo dienos dalinasi atlikėjas.

Kviečiame įvertinti – naujausią Aleknos dainą „Atsiprašau“ ir jos vaizdo klipą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA