Savaitgalį – išskirtiniai vairuotojų pasiteisinimai: apgirtę nuo valerijono ir pamiršę, kad neturi teisės vairuoti | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį – išskirtiniai vairuotojų pasiteisinimai: apgirtę nuo valerijono ir pamiršę, kad neturi teisės vairuoti

Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, rugpjūčio 3-10 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių.

[galerija kiek=”8″]

Per valandą „nusifotografavo“ net du kartus

Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuota 1176 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 751 vairuotojas viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 333 – nuo 20 iki 30 km/val, 72 – nuo 30 iki 40 km/val, 15 – nuo 40 iki 50 km/val. Taip pat buvo užfiksuoti dar 5 vairuotojai, kurie viršijo greitį daugiau nei 50 km/val.

Rugpjūčio 3 d. 7.58 val. Kaune, Prietilčio g., važiuojant link Europos pr., automobiliu „BMW“ važiuota 127 km/val. greičiu, kur nustatytas leistinas greitis – 60 km/val. Tą pačią dieną, toje pačioje vietoje, nepraėjus nė valandai, 8.35 val., ta pati transporto priemonė užfiksuota važiuojanti 95 km/val., nors galima tik 60 km/val.

Praėjusią savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai taip pat nustatė 13 vairuotojų, kurie vairavo transporto priemones neblaivūs. Dviračius vairavo dar 8 išgėrę gyventojai. Vienam jų nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Rugpjūčio 7 d. apie 18.00 val. Kėdainių r., Vilainių k., dviratį vairuoti sėdusiam vyrui (gim. 1979 m.) nustatytas 3,27 prom. girtumas.

Didėjantis dėmesys A juostoms

Savaitgalį pareigūnai pradėjo ne tik tikrindami vairuotojus dėl blaivumo. „Maloniai“ nustebinti liko ir tie, kurie suskubo važiuoti ne jiems skirta eismo juosta.

„Nors dažnai didžiausią dėmesį skiriame šiurkščiausiems KET pažeidimams, tačiau nepamirštame patikrinti, kaip vairuotojai laikosi ir kitų KET reikalavimų. Neseniai su Kauno autobusų parko vadovu aptarėme, kad pamažu mieste vėl didėja automobilių srautai, vairuotojai nevengia naudotis A juosta.

Problema tikrai nelieka nepastebėta – pareigūnai, pagal galimybes, nuolat vykdo ir tokias priemones“, – apie dėmesį vairuotojams, besinaudojantiems A juosta, pasakoja Kauno apskrities policijai vadovaujantis E. Jablonskas.

Jam antrina ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas V. Lukošius, teigdamas, kad: „Tokios policinės priemonės reikalingos ne tik tam, kad įsitikinti, koks yra šio teisės pažeidimo mastas, bet taip pat ir sudrausminti eismo dalyvius bei priminti, kad reikia laikytis kelių eismo taisyklių.

Iš pažiūros atrodantis nekaltas pažeidimas, kuris gali turėti neigiamų pasekmių dėl galimų eismo įvykių kilimo grėsmės. Na ir žinoma, vairuotojai, besinaudojantys A juosta, trukdo visuomeninio transporto eismui, susidaro spūstys ir įvairios kliūtys“.

Per keletą valandų Kaune, Vytauto pr., penktadienį, rugpjūčio 7 d., pareigūnai užfiksavo keletą dešimčių tokių pažeidėjų, kurie teisinosi itin paprastai – vieni skubėjo, kiti net nemanė darantys pažeidimą, treti tikino pareigūnus, kad būtų pakeitę važiavimo kryptį.

„Pasimiršo“ surašytas protokolas

Šeštadienį, rugpjūčio 8 d., pareigūnai nusprendė patikrinti, kaip vairuotojai laikosi taisyklių šventės metu ir po jos Jonavoje. Iš viso patikrinta beveik 1100 vairuotojų, iš kurių 3 sėdo vairuoti būdami neblaivūs (0,52 prom., 0,48 prom. ir 0,66 prom.).

Daugiausiai „įpūtęs“ vairuotojas, ne tik, kad vairavo išgėręs, bet ir neturėdamas teisės to daryti, nes niekaip nepabaigė papildomų vairuotojų mokymų. Galiausiai pareigūnams jis teigė, kad net nežinojo apie tai, kad jam surašytas protokolas. Nebeliko nieko kita kaip tik nutransportuoti automobilį į saugomą aikštelę. Dar 10 vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Reido metu pastebėtas ir 1 vairuotojas, nesegėjęs saugos diržo, bei dar 4, kurie vairavo transporto priemones, kurių priekinių šoninių langų šviesos laidumas mažesnis nei nustatyta. 3 iš šių transporto priemonių registruotos užsienio valstybėse, todėl vairuotojams buvo tik surašyti protokolai. Na, o registruotosios Lietuvoje vairuotojas tam, kad nebūtų panaikinta techninė apžiūra, vietoje suskubo pašalinti trūkumą.

Valerijono lašai stipriai apsvaigino vairuojančią moterį

Sekmadienį, rugpjūčio 9 d., pačiame vidurdienyje pareigūnai priemonę vykdė Kauno r., Mastaičiuose, kur iš viso patikrino beveik 1000 vairuotojų. 4 iš vairavo transporto priemones būdami neblaivūs (0,83 prom., 1,17 prom., 0,22 prom. ir 2,09 prom.). 0,22 prom. girtumas nustatytas vairuotojui, teisę vairuoti įgijusiam tik prieš pusę metų.

Na, o 2,09 prom. alkotesteriui parodžius prie vairo sėdėjusiai moteriai, ši griebėsi aiškinti, kad vartojo valerijoną. Pakartotinai patikrinus blaivumą, alkotesteris vis tiek parodė vidutinį girtumo laipsnį – 2,08 prom.

Reido metu dar 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę su ne jai priklausančiu valstybinio numerio ženklu, o motociklą vairavęs vyras, pastebėjęs policijos pareigūnus ir apsisukęs, paaiškėjo, kad teises vairuoti šią transporto priemonę turėjo laikytis tik ateinančią savaitę.

Pareigūnai primena, kad tokios ir panašios priemonės vykdomos nuolat.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 14 eismo dalyvių (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 23), dar 427 sužeisti (pernai – 466). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA