„Drąsos kelias“ sugrįžta – su N. Venckiene priešakyje veržiasi į Seimą | Kas vyksta Kaune

„Drąsos kelias“ sugrįžta – su N. Venckiene priešakyje veržiasi į Seimą

delfi.lt 2020/08/07 21:17
Neringa Venckienė / „Jūsų Panevėžys“ R. Ančerevičiaus nuotr.

Partija „Drąsos kelias“ praneša penktadienį pateikusi dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dalyvauti Seimo rinkimuose ir pirmuoju numeriu sąraše įrašiusi Neringą Venckienę.

Kaip skelbia partija, daugiamandatėje rinkimų apygardoje kandidatuos 49 „Drąsos kelio“ kandidatai, tarp jų – buvę Lietuvos Respublikos Seimo nariai, teisininkai, verslininkai, profesinių sąjungų atstovai ir nevyriausybinių organizacijų nariai.

Vis dėlto, kaip jau anksčiau rašė „Delfi“, N. Venckienės kandidatavimas neišvengiamai sustos.

„Pateiks pareiškinius dokumentus. Mes patikrinsime, kad neatitinka reikalavimų, ir neregistruosime kandidate. Kai skelbsime kandidatų sąrašus 30 dienų iki rinkimų, jeigu bus kandidatų, neatitinkančių įstatymų reikalavimų, tai jie nebus registruojami kandidatais į rinkimus“, – aiškino VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

N. Venckienė neteko Seimo narės mandato 2015 m. dėl posėdžių nelankymo. Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad neatlikdama savo tiesioginio darbo N. Venckienė sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Seimo nario apkaltos svarstymas pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyko už akių, nes N. Venckienė slapstėsi nuo teisėsaugos JAV.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA