Kauno „Akropolyje“ – humanoidų, robotų-šokėjų ir hologramų miestelis | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ – humanoidų, robotų-šokėjų ir hologramų miestelis

Organizatorių nuotr.

Kauno „Akropolyje“ atidaryta tarptautinė robotų paroda, kurioje kiekvienas kaunietis ir miesto svečias turės galimybę pasijusti tarsi mokslinės fantastikos filme – paspausti robotui ranką, su juo pasišnekėti ar net sudalyvauti robotų teatro pasirodyme. Naujausios kartos robotai ir kitos futuristinės technologijos į laikinąją sostinę atvyko su tarptautine interaktyvia paroda „Robotų miestas“, kuri lankytojams atvira iki rugpjūčio 30 d.

[galerija kiek=”4″]

Iš viso į Kauną su paroda atvyko 23 išskirtiniai ir naujausius pasiekimus robotikoje atspindintys robotai iš Japonijos, JAV, Pietų Korėjos, Didžiosios Britanijos ir Rusijos. Tarp jų – emocijas reikšti mokantis humanoidas Metju, draugiškasis ir su žmonėmis bendrauti gebantis humanoidas Peperis, itin realistiškai atrodantis robotas-voras tiesiai iš Gineso rekordų knygos, pirmasis pasaulyje robotas-žuvis ir daugelis kitų.

Parodos organizatorių atstovė Anna Kudryashova teigia, kad „Robotų miete“ siekiama supažindinti plačiąją visuomenę su technologijomis, kurios paprastai yra prieinamos tik profesionalų ir inžinierių bendruomenei, o kartu įkvėpti naujas kartas nebijoti eksperimentuoti, įgyvendinti net ir beprotiškiausias idėjas.

„Norime suteikti galimybę žmonėms pamatyti bent nedidelę dalelę sparčiai besivystančio robotikos pasaulio ir parodyti, kad žmonių galimybės kurti ir vystyti naujas technologijas yra išties beribės. Kiekvienais metais dalyvaujame svarbiausiuose technologijų renginiuose visame pasaulyje – nuo Los Andželo iki Pekino, kuriose semiamės idėjų savo parodoms ir ekspozicijoms.

Neretai būname pirmieji ar net vieninteliai, įgyjantys ir plačiajai visuomenei pristatantys tam tikrus robotus ar technologijas. Tai leidžia mūsų parodų lankytojams patirti šį tą naujo ir unikalaus“, – sako parodos organizatorių atstovė Anna Kudryashova.

„Robotų miestas“ Kauno „Akropolyje“ / Organizatorių nuotr.

„Robotų miesto“ lankytojai taip pat kviečiami sudalyvauti ypatinguose eksperimentuose ir pasirodymuose – stebėti robotų-aktorių pasirodymus ar šokti su jais, išgirsti Tesla žaibų muziką, valdyti hologramas, išbandyti daiktų valdymo mintimis prietaisą, pasinerti į virtualų pasaulį ir kurti jį patys.

Parodos metu taip pat vyks specialūs užsiėmimai, kuriuose lankytojai galės pamėginti robotą sukonstruoti patys ir parsinešti jį namo. Užsukusių į parodą laukia ir kitos pramogos – galimybė piešti 3D pieštuku ar pasigaminti kosminį balioną. Be to, lankytojai galės susipažinti ir su praktiškais namų ūkio darbus atlikti padedančiais robotais.

„Žvilgtelėti į ateitį kviečiame įvairaus amžiaus smalsuolius, o ypač – mažuosius, kuriems ekspozicija ir siūlomi interaktyvūs užsiėmimai suteiks išties daug įspūdžių.

Galimybė pabendrauti su robotais, išvysti roboakrobatikos pasirodymus ir tarptautinį pripažinimą pelniusias technologijas pasitaiko ne kasdien – todėl neabejojame, kad „Robotų miestas“ taps dar viena priežastimi kauniečiams ir miesto svečiams aplankyti mūsų prekybos ir pramogų centrą“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

„Robotų miestas“ Kauno „Akropolyje“ / Organizatorių nuotr.

Tarptautinė „Robotų miesto“ paroda jau yra apkeliavusi tokius Europos miestus kaip Talinas, Ryga, Praha, Bratislava, Milanas ir Paduja. Iš viso 15 didžiųjų Europos miestų surengtose parodose apsilankė per 3,5 mln. lankytojų. Kauno „Akropolio“ lankytojų „Robotų miesto“ paroda laukia II a. prie „Denim dream“ parduotuvės (Griunvaldo alėja).

Lankytojų saugumo užtikrinimui, prekybos centre dėmesingai laikomasi visų specialistų nurodymų, dezinfekuojami visi dažniausiai liečiami paviršiai, reguliariai vėdinamos patalpos. Lankytojams sudarytos sąlygos dezinfekuotis rankas naudojantis prekybos centro teikiamomis priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA