Vis daugiau pažeidėjų: ketvirtadienį dėl kaukės nedėvėjimo nubausti 7 žmonės | Kas vyksta Kaune

Vis daugiau pažeidėjų: ketvirtadienį dėl kaukės nedėvėjimo nubausti 7 žmonės

BNS 2020/08/07 12:23
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Už privalomą kaukės nedėvėjimą ketvirtadienį buvo nubausti septyni žmonės, BNS informavo Policijos departamentas.

„Šiandien turime septynis atvejus – du turime prekybos vietoje Kazlų Rūdoje, po vieną turime Vilniaus ir Klaipėdos prekybos centruose, vienas žmogus nubaustas Pasvalio degalinėje, du – Vilniaus viešajame transporte“, – penktadienį sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė.

Pasak R. Janavičiūtės, trims iš nubaustų žmonių buvo paskirta pusė minimalios baudos, keturiems žmonėms baudos nebuvo paskirtos, jų dydis bus nuspręstas išnagrinėjus administracines bylas. Primename, kad vakar tarp pažeidėjų atsidūrė ir kaunietis, baudos dydis taip pat bus nagrinėjamas administracine tvarka.

Jos teigimu, dėl saviizoliacijos taisyklių pažeidimo praėjusią parą šalyje buvo nubausti aštuoni žmonės. Visiems jiems protokolus surašė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA