Naujausi duomenys: Lietuvoje užfiksuota dar 10 koronaviruso atvejų | Kas vyksta Kaune

Naujausi duomenys: Lietuvoje užfiksuota dar 10 koronaviruso atvejų

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/08/05 10:25
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Per vakar dieną Lietuvoje nustatyta 10 naujų užsikrėtimų koronavirusu, nė vienas jų nėra įvežtinis, laidoje „Delfi Rytas“ sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorė Rolanda Lingienė.

„Per vakar dieną buvo registruota 10 naujų COVID-19 ligos atvejų keturiose apskrityse – Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Šiaulių. Taip pat jau aišku, kad nėra nei vieno įvežtinio atvejo“, – informavo ji.

Anot R. Lingienės, detalės apie šiuos atvejus bus paskelbtos vėliau, kai epidemiologai išsiaiškins visas užsikrėtimų aplinkybes.

„Dalis atvejų susiję su esamais židiniais. Tai visiškai normalu, kad žmonės užsikrečia ten, kur yra židinys“, – teigė pašnekovė.

NVSC vadovės teigimu, nors dieną prieš tai buvo nustatyta 17 naujų susirgimų, o dabar jų yra mažiau, daryti išvadas iš tokio bangavimo dar per anksti. Specialistė atkreipė dėmesį, kad ir vos nuo kelių atvejų skaičius staigiai gali šokti iki keliasdešimties.

„Liūdna žinia yra ta, kad vakar mirė vienas žmogus. Tikrai labai liūdna, kad turime 81 mirtį, dvi su puse savaitės, beveik tris pragyvenome be mirčių“, – kalbėjo R. Lingienė.

Anot pašnekovės, pagal amžių žmogus nepriklausė rizikos grupei, tačiau apie kitus susirgimus, kuriuos mirusysis galėjo turėti R. Lingienė informacijos dar neturėjo.

„Asmuo mirė Santaros klinikose ir yra Kretingos gyventojas“, – teigė R. Lingienė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad antradienį mirė Santaros klinikose gydytas koronavirusu sirgęs pranciškonų vienuolis iš Kretingos.

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą, skelbiamas čia.

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas čia.

Šią savaitę, nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 9 d. imtinai, Molėtų, Šalčininkų, Kėdainių, Ignalinos, Vilniaus, Prienų, Klaipėdos ir Kauno rajonų, Vilniaus, Kauno ir Panevėžio miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Šiose 11-oje savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA