Mokslo metai galėtų prasidėti įprastai, tačiau teks laikytis daugybės saugumo reikalavimų | Kas vyksta Kaune

Mokslo metai galėtų prasidėti įprastai, tačiau teks laikytis daugybės saugumo reikalavimų

BNS / Augustas Stankevičius 2020/08/05 18:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pagal dabartines tendencijas, mokslo metai galėtų prasidėti įprastai, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Dabartinės tendencijos, jei jos nepasikeis, rodo, kad mokslo metai galėtų prasidėti normaliai, kaip ir buvo įprasta, bet laikantis viso komplekso saugumo priemonių, kurios buvo rekomenduotos“, – trečiadienį žurnalistams sakė ji.

Anot NVSC atstovės, tarp šių priemonių yra sveikatos patikrinimas, nepriėmimas mokytojų ar mokinių, kurie jaučia bent vieną iš simptomų, dezinfekcijos priemonių užtikrinimas, tinkamai vėdinamos patalpos, rekomendacija dėvėti kaukes ir kitos priemonės.

R. Lingienė teigė, kad šiuo metu taip pat svarstomi įvairūs variantai, jei situacija pablogėtų, tačiau visais būdais siekiama, kad nereikėtų grįžti prie nuotolinio mokymo.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pirmadienį sakė, kad mokslo metus planuojama pradėti įprastu būdu, tačiau laikantis didesnių saugumo reikalavimų.

Anot jo, nuotolinis mokymosi būdas galėtų būti taikomas iš dalies vyresnėse klasėse, tuo tarpu siekiama, kad ikimokyklinis bei pradinis ugdymas vyktų tiesiogiai.

Vis dėlto, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra paskelbusi, kad artėjant naujiems mokslo metams rengiamasi trims scenarijams: įprastam ugdymui, mokymui nuotoliniu būdu arba derinant įprastą ugdymą su nuotoliniu.

Mokslo metų pradžia bendrojo ugdymo ir profesinėse mokyklose prasidės rugsėjo 1 dieną, tačiau aukštųjų mokyklų pirmo kurso studentams mokslo metų pradžią rekomenduojama vėlinti, nes dėl vėliau vykusios brandos egzaminų sesijos šiemet priėmimas į universitetus ir kolegijas baigsis tik rugpjūčio pabaigoje, o paskutinės sutartys bus pasirašomos rugsėjo pradžioje.

Mokslo metai šiemet prasidės ugdymo įstaigose, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Vaikai ir jų tėvai gali ramiai ruoštis Rugsėjo pirmosios šventei. Mokslo metai prasidės ugdymo įstaigose, o ne prie kompiuterių ekranų iš namų“, – „Facebook“ paskyroje trečiadienį rašė premjeras.

Anot jo, su epidemiologais yra numatytos sąlygos, kada mokymasis vyks įprasta tvarka, o kada būtų įvedamos kaukės ar svarstoma nuotolinio mokymosi būtinybė. S. Skvernelio teigimu, kol kas rizikingos ribos nesiekia nė viena Lietuvos savivaldybė.

„Ugdymo įstaigos veiks ir užtikrins mokinių bei mokytojų saugumą. Įsivedame aiškius kriterijus, kuriais remdamiesi organizuosime ugdymo procesą vertindami situaciją kiekvienoje savivaldybėje“, – teigė premjeras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA