Paklausiausi butai Kaune – skendintys žalumoje, pirmame aukšte arba su terasomis | Kas vyksta Kaune

Paklausiausi butai Kaune – skendintys žalumoje, pirmame aukšte arba su terasomis

Organizatorių nuotr.

Šiemet didmiesčių centruose greičiausiai įsigyjami butai, esantys pirmame aukšte, turintys terasas ir esantys išpuoselėtoje aplinkoje, pastebi nekilnojamojo turto projektų vystytoja „Realinija“. Papildomos 400 tūkst. Eur investicijos į „Parko namų“ infrastruktūrą ir aplinkos apželdinimą Kauno centre pasiteisino – pirkėjai pirmiausia renkasi butus, suteikiančius privatumo ir galimybę leisti laiką apželdintame kieme.

[galerija kiek=”4″]

Užbaigus II-ąjį „Parko namų“ statybų etapą Kauno centre, pastatyta 4 iš 7 projekte numatytų namų, kuriuose įkurta 140 butų. Iš viso investicijos į statybas siekia 20 mln. Eur. Iš jų 300 tūkst. Eur buvo investuota į infrastruktūrą – kiemą juosiančią tvorą, gyventojų saugumo sprendimus, takelius ir vaikų žaidimo aikšteles, dar 100 tūkst. Eur – į aplinkos apželdinimą, rašoma „Realinija“ pranešime žiniasklaidai.

Naujos tendencijos butų rinkoje – ieškoma privatumo ir gamtos

„Statome daugiabučių kompleksus išskirtinėse didmiesčių vietose ir pastebime stiprėjantį pirkėjų poreikį net ir bute jaustis kaip privačiame name. Šiemet ypač paklausūs tapo butai pirmuose aukštuose, taip pat butai su privačiomis terasomis viršutiniuose aukštuose. Tačiau visiems butų pirkėjams svarbi namus juosianti aplinka, kuri galiausiai nulemia sprendimą pirkti būstą“, – sako Kęstutis Graužinis, „Realinijos“ vadovas. II-ojo statybų etapo metu iš viso buvo pastatyti 97 butai, iš jų 60 – jau nupirkti. Vidutinė vieno kvadratinio metro kaina „Parko namų“ komplekse – nuo 1900 Eur.

„Realinijos“ vadovo teigimu, sprendimas skirti apželdinimui kelis kartus didesnę sumą nei įprasta statant daugiabučių kompleksus, pasiteisino. Pirkėjai vertina ne tik geografinę būsto vietą, bet ir aplinką.

Kaip teigia K. Graužinis, pirkėjų požiūris ir ryžtas investuoti į būstą keičiasi: jei prieš keletą metų daugiausia buvo atsižvelgiama į vietą ir kvadratinio metro kainą, dabar pirmenybė suteikiama gyvenimo kokybei – galimybei pasivaikščioti šalia namų, pasportuoti ar pažaisti su vaikais, karštomis dienomis atsikvėpti pavėsyje ar pasidžiaugti saulėtu oru augmenijos apsuptyje.

„Parko namai“ / Organizatorių nuotr.

„Nors dėl papildomų investicijų į aplinką būsto kaina išauga, pirkėjai vis labiau pasiryžę mokėti už gyvenimo kokybę – gamtos jausmą šalia namų“, – aiškina K. Graužinis.

Pradedama daugiau investuoti į daugiabučių apželdinimą

Kraštovaizdžio architektūros įmonės „Terra Firma LT“ vadovė Ramunė Sanderson pastebi, kad vystytojų investicijos į aplinką linkusios augti.

„Iš kitų naujai statomų objektų prie pat Laisvės alėjos pradžios įsikūrę „Parko namai“ išsiskiria kelis kartus didesnėmis investicijomis į aplinką. Įprastai tam skiriama tiek lėšų, kiek lieka pabaigus statybas. Todėl dažnu atveju daugiabučių kompleksų apželdinimas apsiriboja veja, keliais krūmų masyvais. O „Parko namuose“ nuo pat pradžių buvo numatyta sukurti išskirtinę atmosferą, kad gyventojai visais metų laikais galėtų pasidžiaugti sezonų kaita ir gamtos vyksmais“, – pasakoja kraštovaizdžio architektė.

Augalai parinkti taip, kad baigus žydėti vieniems, pražystų kiti, žiemą vidiniame kieme žalumą užtikrina kalninių pušų akcentai, o vasarą saulėtomis dienomis į kiemą išėję gyventojai galės atsikvėpti didesnių medžių pavėsyje.

Augalų įvairovę galima sukurti ir prie daugiabučių

Tautvilas Ligeika, mažosios bendrijos „Gamtoje“ vadovas, teigia, kad „Parko namų“ teritorija išsiskiria ypatinga augalų gausa.

„Įprastai daugiabučių namų apželdinimo augalų asortimentas apsiriboja 5-7 skirtingomis augalų rūšimis, o augalų kiemo teritorijoje pasodinama iki 1000 vienetų. „Parko namuose“ skirta dvigubai didesnė suma nei įprasta apželdinant daugiabučius. Vien pirmojo etapo apželdinimo metu pasodinta virš 2000 vienetų 19 skirtingų rūšių augalų, įrengtos vejos oazės, o automatinė laistymo sistema užtikrina, kad ir karščiausiomis vasaros dienomis aplinka išliktų žalia“, – sako T. Ligeika.

„Parko namų“ kompleksą iš viso sudarys septyni 3-5 aukštų su mansardomis plytiniai namai. Statybos vykdomos etapais. Pirmojo etapo, pasibaigusio šį pavasarį, metu „Realinija“ investavo 4,5 mln. Eur ir pastatė du namus, kuriuose iš viso įrengti 45 butai. Antrajame etape buvo pastatyti dar du penkiaaukščiai su mansardomis.

Juose įkurti dar 97 butai. Trečiojo etapo metu, kuris vyks nuo 2020 m. rudens iki 2021 m. vasaros, bus pastatyti 2 penkių aukštų namai, kuriuose bus įkurta apie 60 butų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA