Lietuvoje planuojama kurti naują karinį poligoną | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje planuojama kurti naują karinį poligoną

Asociatyvi / LK. I. Budzeikaites nuotr.

Lietuvos kariuomenei ir NATO sąjungininkams stingant erdvės karinėms pratyboms, svarstoma įkurti naują karinį poligoną vakarų Lietuvoje, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu Pabradės poligono Jungtinių Valstijų (JAV) ir NATO priešakinių pajėgų pratyboms užtenka, bet „Lietuvos kariuomenės pratybų sąskaita“, kuri turi išsitekti mažesnėse teritorijose. Tad artimiausioje perspektyvoje numatyta daugiau investuoti į Pabradės, Ruklos poligonus.

„Dabar atliekama studija ir dėl dar vieno nemažo poligono Lietuvoje, kuris yra tiesiog reikalingas dėl tų iššūkių, kuriuos pabandžiau apibūdinti – braškame kartu su sąjungininkais kartu ir sunkiai telpame“, – LRT radijui sakė ministras.

Anot jo, renkantis vietą poligonui, atsižvelgiama į per pastaruosius metus sustiprintą Lietuvos kariuomenės buvimą vakarų Lietuvoje ir į situaciją kaimyninės Rusijos Karaliaučiaus srityje.

„Žinant ir stiprėjančias Rusijos kariuomenės pajėgas Kaliningrade, tai ieškoma galimybių būtent vakarų Lietuvoje, kad būtų tolygesnis treniravimosi vietų paskirstymas, nes šiuo metu yra koncentruota iš esmės Rukloje, Kazlų Rūdoje ir, aišku savaime, Pabradėje. Tad reikėtų plačiau paskleisti“, – teigė R. Karoblis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA