Gedimai Registrų centre palietė ir bedarbius: vėluojančių išmokų teks palaukti | Kas vyksta Kaune

Gedimai Registrų centre palietė ir bedarbius: vėluojančių išmokų teks palaukti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visi prašymus laikinai darbo paieškos išmokai gauti už birželį pateikę ir iki šiol jų negavę asmenys netrukus sulauks pinigų sąskaitose. Iš viso tokių prašymų už birželį yra pateikę 86 145 asmenys, o išmokėta – 20 881.

Šiuo metu intensyviai formuojami darbo paieškos išmokos mokėjimai. Pirmasis mokėjimo etapas už birželį prasidėjo liepos 17 d., tačiau dėl duomenų serverių gedimų Registrų centre išmokų mokėjimas buvo sustojęs ir vėluoja penkias darbo dienas, rašoma Užimtumo tarnybos pranešime žiniasklaidai.

Planuojama, kad šią savaitę visiems klientams, pateikusiems prašymus birželio mėnesį, išmokos bus išmokėtos. Užimtumo tarnybos specialistams tenka apdoroti didžiulius paraiškų kiekius. Iki liepos 31 d. iš viso jų gauta 159 258 paraiškos.

„Nemažai prašymų yra užpildyti nurodant nepilnus ar neteisingus asmens duomenis, sąskaitų numerius, kas taip pat apriboja sklandų ir operatyvų duomenų suvedimą į sistemą bei pavedimų atlikimą. Taip pat nemaža dalis prašymų buvo pateikta paskutinėmis birželio mėnesio dienomis, kas taip pat turėjo įtakos išmokos mokėjimo persikėlimui į liepos mėnesį“, – aiškino Užimtumo tarnybos departamento direktorė Giedrė Vitė.

Darbo paieškos išmoka pradedama mokėti nuo 17 einamojo mėn. dienos, mokama iki mėnesio pabaigos. Už liepos mėnesį išmokos bus mokamos nuo 17 d. iki 31 d. Norime atkreipti dėmesį, kad darbo paieškos išmokos dydis už birželio mėnesį bus proporcingai mažinamas priklausomai nuo prašymo pateikimo dienos. Kai išmokos mokėjimo terminas trumpesnis negu kalendorinis mėnuo, už tą mėnesį mokamos darbo paieškos išmokos dydis proporcingai mažinamas.

Užimtumo tarnyboje registruotiems asmenims, turintiems bedarbio statusą, priklauso laikina darbo paieškos išmoka, kuri sudaro 42 eurus, jei asmuo turi teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką, arba 200 eurų neturintiems teisės gauti nedarbo socialinio draudimo išmokos ar jos mokėjimo laikotarpis asmens kreipimosi į Užimtumo tarnybą metu yra pasibaigęs.

Ši papildoma parama yra bendro priemonių paketo, skirto sušvelninti COVID-19 ir karantino neigiamas pasekmes, dalis. Konkrečiai šia išmoka bus užtikrinamos bent minimalios pajamos tiems, kurie prarado darbą, o naujo susirasti greitai nepavyksta. Darbo paieškos išmoka bus mokama 6 mėnesius, bet ne ilgiau nei iki 2020 metų pabaigos.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiuo metu darbo ieško 220 953 asmenys. Nuo birželio kreipėsi 17 242 nauji klientai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA