Pirmadienį vos vienas pilietis nepakluso prievolei dėvėti kaukę: atsisakė ir mokėti baudą | Kas vyksta Kaune

Pirmadienį vos vienas pilietis nepakluso prievolei dėvėti kaukę: atsisakė ir mokėti baudą

BNS 2020/08/04 12:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Už privalomą kaukės nedėvėjimą parduotuvėje pirmadienį nubaustas vienas žmogus, BNS informavo Policijos departamentas.

„Vos vienas žmogus nubaustas. Jis Vilniuje prekybos centre nedėvėjo kaukės“, – antradienį sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė.

„Kadangi asmuo nesutiko mokėti pusę minimalios baudos už kaukės nedėvėjimą bus nagrinėjama administracinio nusižengimo byla bei bus priimtas sprendimas dėl baudos dydžio“, – pridūrė ji.

Dėl saviizoliacijos taisyklių pažeidimo taip pat nubaustas vienas žmogus.

„Pažeidimas nustatytas Raigardo pasienio punkte Marijampolės gyventojui. Jis bandė išvykti, bet buvo nustatyta, kad jis antrą kartą pažeidžia izoliacijos tvarką. Pirmą kartą jam buvo skirta pusė baudos, nes jis gailėjosi. Žmogus baudą turėjo sumokėti per 10 dienų, tačiau to nepadarė ir mėgino dar kartą išvykti, todėl pirma bauda išaugo iki 600 eurų, o už antrą pažeidimą skirta 1 tūkst. eurų bauda“, – BNS teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Rokas Pukinskas.

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA