Tiesioginė transliacija: G. Nausėdos susitikimas su Kauno regiono merais | Kas vyksta Kaune

Tiesioginė transliacija: G. Nausėdos susitikimas su Kauno regiono merais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Birštone su Kauno regiono merais ir turizmo sektoriaus atstovais aptarė laivybos Nemuno aukštupyje plėtros iššūkius ir kitus regionui rūpimus klausimus. Susitikimą su Kauno regiono merais portalas „Kas vyksta Kaune“ tiesiogiai transliavo apie 12 val.

Prezidentūra nurodo, kad šalies vadovas Kauno regione daugiausia dėmesio skyrė turizmo galimybėms, su regiono turizmo sektoriaus atstovais aptarė koronaviruso paveikto turizmo situaciją Lietuvoje, turizmo aplinkos gerinimo aktualijas ir regionų patrauklumo didinimo perspektyvas.

Vėliau, apie 14 val., G. Nausėda kartu su merais bei Vidaus vandenų kelių direkcijos atstovu plauks laivu Nemunu, kur apžiūrės upės ruožą ir aptars keleivinės ir pramoginės laivybos skatinimo galimybes, Nemuno aukštupio valymo finansavimo klausimus.

„Darbo dienos metu taip pat bus keliami aktualūs klausimai, susiję su savivaldybių savarankiškumo stiprinimu, korupcijos prevencija, viešaisiais pirkimais, ikimokyklinio ugdymo prieinamumu, aplinkosauga, kelių rekonstrukcija, vandentvarkos projektais“, – teigiama Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Susitikimuose su Birštono miesto, Kauno, Jonavos, Raseinių, Prienų, Kėdainių ir Kaišiadorių rajonų merais šalies vadovas aptarė ir šioms savivaldybėms aktualias problemas. Tiesa, Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį susitikime atstovavo pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA