Pokyčiai Europos šalių sąraše: įsigalioja privaloma izoliacija grįžtantiems iš dar dviejų valstybių | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai Europos šalių sąraše: įsigalioja privaloma izoliacija grįžtantiems iš dar dviejų valstybių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iš Prancūzijos ir Maltos grįžtantiems lietuviams nuo pirmadienio įvedama privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Užsieniečių atvykimas ir Prancūzijos ribojamas nebus, tuo tarpu iš Maltos užsieniečiams atvykti bus draudžiama. Operacijų vadovo sprendimu patvirtintas sąrašas bus atnaujintas kitą savaitę.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Paveiktomis koronaviruso infekcijos šalimis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų bus didesnis negu 16 atvejų 100 tūkstančių gyventojų.

Be jokių apribojimų į Lietuvą atvykti galima užsieniečiams iš Lenkijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Slovėnijos, Lichtenšteino, Danijos, Islandijos, Vokietijos, Airijos, Kipro, Slovakijos, Italijos, Graikijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Vengrijos.

Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis per savaitę pakilo – nuo 3,7 iki 5,7, tačiau vis dar išliekame patikimų valstybių sąraše. Tai reiškia, kad Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA