Koronavirusas nustatytas Kaune esančios „Maximos“ darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas nustatytas Kaune esančios „Maximos“ darbuotojai

Asociatyvi / Bendrovės archyvo nuotr.

Kaip pirmadienį skelbia prekybos tinklas „Maxima“, naujas koronaviruso atvejis užfiksuotas Vaišvydavoje esančios parduotuvės darbuotojai. Bendrovės pranešime spaudai nurodoma, kad moteris darbe turėjo vieną artimą, apie situaciją informuotos visos institucijos.

Pirmadienį, rugpjūčio 3 d., Kauno raj., Vaišvydavoje, veikiančios „Maxima X“ parduotuvės darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Šiai darbuotojai tyrimas atliktas rugpjūčio 2 d. Paskutinį kartą į darbą ji buvo atvykusi prieš šešias dienas, liepos 29 d.

Su susirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Kaune, Didžioji g. 102, esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

„Esame pasiruošę tokioms situacijoms ir elgiamės pagal su atsakingomis institucijomis suderintą veiksmų planą. Paskutinį kartą darbuotoja darbe lankėsi liepos 29 d. O nuo liepos 30 iki rugpjūčio 2 d. buvo išeiginėse.

Laisvadienių metu darbuotoja pasijuto prastai ir kreipėsi į šeimos gydytoją. Jai buvo paskirtas testas dėl koronaviruso, kurį atlikus, atsakymas buvo teigiamas. Mūsų žiniomis, šiuo metu darbuotoja jaučiasi gerai, kaip rekomenduota, yra savo namuose“, – pranešime cituojama prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, rugpjūčio 3 d., gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad šiuo metu saviizoliacijoje esanti darbuotoja darbe turėjo vieną artimą kontaktą. Žmogus buvo nedelsiant informuotas ir jau yra saviizoliacijoje.

Šio asmens kontaktai perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su NVSC dėl tolesnių veiksmų.

„Jaučiame didžiulę atsakomybę užtikrinti „Maximos“ darbuotojų saugumą. Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimo, tačiau ne mažiau svarbu, kad ligos atveju būtų garantuotas ir finansinis saugumas. Savo esamus ir būsimus darbuotojus esame apdraudę specialiu draudimu nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje, išmokas gaus dabartiniai bei naujai „Maximoje“ įsidarbinsiantys asmenys“, – aiškina E. Dapkienė.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirti 459 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai: 442 testai buvo neigiami, 14 – teigiamų. Penki darbuotojai jau yra pasveikę. Izoliuoti dėl kontakto su sergančiais COVID-19 – dešimt. Šiuo metu trijų darbuotojų testų atsakymų dar laukiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA