Per parą patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų – dalis užsikrėtimų neaiškios kilmės | Kas vyksta Kaune

Per parą patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų – dalis užsikrėtimų neaiškios kilmės

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje per vakar parą patvirtinta 18 atvejų, iš jų 6 įvežtiniai, 9 užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintais atvejais, 3 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. 7 atvejai nustatyti Vilniaus, 5 Kauno, 4 Panevėžio, 2 Šiaulių apskrityse, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Kaune patvirtintas įvežtinis atvejis užsieniečiui. Jis šiuo metu simptomų nejaučia. Asmuo dirba UAB „Hegelmann Transporte“. Liepos 27 d. grįžo iš atostogų Ukrainoje. Keliavo per Baltarusiją. Nuo atvykimo į Lietuvą izoliavosi. Nustatyti 23 artimą sąlytį turėjęs asmenys, kurie šuo metu taip pat izoliuoti.

Kitas atvejis Kaune nustatytas po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju – susirgusiu artimuoju. Asmuo jaučia simptomus. Liepos 29 d. pajuto karščiavimą. Šiuo metu hospitalizuotas. Nustatyti 3 didelės rizikos artimą sąlytį turėję asmenys – šeimos nariai.

Vieno asmens Kaune užsikrėtimo aplinkybės nežinomos. Susirgęs asmuo jaučia simptomus ir yra hospitalizuotas, būklė sunki dėl gretutinių ligų.

Kauno r. asmuo užsikrėtė po kontakto su jau anksčiau patvirtintais atvejais, kai dalyvavo ekskursijoje. Asmuo jaučia simptomus – karščiavimą, gerklės skausmą. Nustatytas vienas didelės rizikos sąlytį turėjęs asmuo.

Kauno r. gyventojui patvirtintas COVID-19 ligos atvejis po kontakto ekskursijos metu sąlytis su dar keliais COVID-19 atvejais. Paskutinį kartą darbe buvo liepos 28 d. Kitą dieną pajuto ligos simptomus. Nustatytas vienas kontaktinis asmuo.

Kupiškio rajone asmuo užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju – artimuoju. Jaučia simptomus: karščiavo iki 37,3 C, slogavo, jaučia silpnumą. Tyrimas buvo atliktas kaip kontaktiniam asmeniui.

Kupiškyje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, grįžusiam iš užsienio liepos 26 d. Jokių ligos simptomų nejaučia – tyrėsi profilaktiškai mokamu tyrimu, nes planavo aplankyti mažus anūkus. Nustatyti 5 kontaktiniai asmenys.

Šiauliuose ir Šiaulių rajone nustatyti 2 įvežtinai atvejai užsienio šalies piliečiams, atvykusiems iš Ukrainos ir Baltarusijos. Atvykę į Lietuvą, iškart izoliavosi. Artimą sąlytį turėjusių asmenų nenustatyta. Asmenys simptomų nejaučia. Abu atvejai, pirminiais duomenimis, nesusiję.

Vilniuje patvirtintas atvejis asmeniui, kurio užsikrėtimo aplinkybės, pirminiais duomenimis, nežinomos. Asmuo jaučia simptomus: galvos skausmą, karščiavimą, kuris truko 3 dienas. Susirgusysis dirba nuotoliniu būdu, bet užkrečiamuoju periodu buvo užsukęs į darbą. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Du atvejai patvirtinti Vilniuje po kontakto su sergančiuoju. Abu asmenys buvo izoliuoti dėl sąlyčio su anksčiau patvirtintu asmeniu. Asmenys simptomų nejaučia. Testą atliko prieš grįžtant į darbą.

Du atvejai nustatyti Vilniuje. Atvejai yra susiję su liepos 18 d. šeimos švente Šalčininkų rajone, kur dalyvavo 9 suaugę ir 7 vaikai. Šiuo metu serga 5 suaugę ir 1 vaikas.

Vilniuje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, grįžusiam iš Šveicarijos. į kelionę vyko nuosavu automobiliu. Pirminiais duomenimis nustatytas vienas kontaktinis asmuo.

Trakų rajone atvejis patvirtintas paėmus mėginį prevenciniais tikslais. Nuo liepos 31 d. asmuo izoliuotas. Nustatyti 20 sąlyti turėjusių asmenų: keturi – šeimoje ir 16 darbovietėje. Nurodyta organizuoti dezinfekcijos atlikimą darbovietėje.

Panevėžyje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, keliavusiam Lenkijoje. Asmuo simptomus jaučia – skauda gerklę. Nustatyti 2 kontaktiniai asmenys – artimieji, kurie izoliavosi.

Dar vienas atvejis Panevėžyje nustatytas asmeniui po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju. Asmuo simptomų nejaučia.

Per praėjusią parą Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 2093 žmonėms, tebeserga 356 asmenys, 1644 – pasveiko, 153 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dar 13 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 100 įvežtiniai atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 1 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 4554. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 524483 (iš jų – 144606 iš mobilių punktų).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA