Po niūraus penktadienio, savaitgalis lepins šiltais orais | Kas vyksta Kaune

Po niūraus penktadienio, savaitgalis lepins šiltais orais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio dieną ties Lietuva nutįsęs ciklono slėnis, atgabens nemažai lietaus. Prie jūros ir Žemaitijoje drėgniausia bus pirma dienos pusės, kai kur tikėtina perkūnija. Po pietų vis dažniau pasirodys saulė, kuri orą šildys iki 19-21 laipsnio.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ties pietiniais ir rytiniais rajonais debesų sluoksnis bus gerokai storesnis, o pagrindiniai lietaus debesys atkeliaus po pietų, kurie tik vakare ims retėti. Šiluma šiuose regionuose bus menka: Kaune, Vilniuje ir Utenoje apie 18, Alytuje apie 17 laipsnių. Be to šią dieną pūs nemalonus šiaurės vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s.

Šeštadienio naktį situacija gerės, palynos jau tik vietomis. Vėjas aprims. Temperatūra paryčiais žemės iki 10-15, Kuršių nerijoje laikysis apie 17 laipsnių. Dieną daug kur, daugiausia rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, trumpai palis, kai kur pažaibuos. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, bus apysmarkis. Šiluma bus visai maloni – nuo 20 iki 25 laipsnių.

Sekmadienį ties Lietuva trumpam įsitvirtins aukšto slėgio laukas, tad nors debesų danguje šiek tiek padaugės, lietaus tikimybė bus nedidelė. Vėjas visai nurims, bus nepastovios krypties. Naktį atvės šiek tiek labiau iki 8-13, tik Nidoje šilčiausia – apie 15 laipsnių, o dieną termometrai rodys 21-26 laipsnių šilumą.

Pirmadienio naktį pradedant vakariniais rajonais debesys ims tankėti, paryčiais pajūrį ir Žemaitiją pasieks lietaus debesų juosta. Dieną šaltasis atmosferos frontas, kartu su lietumi, praslinks per daugelį šalies rajonų. Naktį bus tarp 12 ir 17, o dieną sušils iki 19-24, pietrytiniuose rajonuose kai kur iki 25-26 laipsnių.

Antradienio naktį debesys vėl sklaidysis, lietaus klius visai menkai. Vėjas nurims, bus nepastovios krypties. Temperatūra kris iki 10-15 laipsnių. Dieną iš pietų į Lietuvą atkeliaus drėgnas ciklonas, kuris nemažai lietaus atneš į didžiąją šalies dalį. Be to stiprės besikeičiančios krypties vėjas, kai kur bus gūsingas. Šilčiausia šią dieną bus rytiniuose rajonuose – 24-26 laipsniai, o kuo tuo toliau į vakarus, tuo vėsiau, Žemaitijoje ir prie jūros kai kur tik 17-19 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA