Kaukes jau dėvintys kauniečiai: virusas niekur nedingo | Kas vyksta Kaune

Kaukes jau dėvintys kauniečiai: virusas niekur nedingo

R. Tenio nuotr.

Nuo šeštadienio įsigaliojanti nauja tvarka, kuomet uždarose patalpose bus privalomas veidą dengiančių kaukių dėvėjimas, viešoje erdvėje sulaukė dviprasmiškų kauniečių nuomonių. Dalis jų piktinasi naujais reikalavimais, o sutikti Kauno gatvėse ir jau dėvintys kaukes – tvirtina besisaugantys ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų.

Ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu kaukes dėvėti viešajame transporte, prekybos ir paslaugų teikimo vietose bus privaloma tik nuo rytojaus, tačiau penktadienio popietę sutikti kauniečiai kaukėmis veidą noriai dengia jau šiandien.

„Aš manau, kad viena diena nieko nepakeis, šiandien be kaukių, rytoj – su kaukėm. Tai aš ir šiandien virusą galiu pasigauti“, – savo poziciją dėstė kaunietė. Tiesa, šypsenas po medicininėmis ar savo pačių pasisiūtomis kaukėmis slepia ne tik senjorai, bet ir jauni kauniečiai, būtent jie ir linki miestiečiams daugiau iniciatyvos ir nepamiršti saugotis nuo sparčiai plintančios infekcijos.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal patvirtintas taisykles, kaukės minėtose vietose bus vėl privalomos visiems, vyresniems nei 6 metų asmenims, išskyrus viešojo maitinimo įstaigas, kur ši prievolė galios tik darbuotojams. Kaukes turės dėvėti ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių lankytojai taip pat ir lankytojus aptarnaujantys darbuotojai.

Kaukių bus galima nedėvėti teikiant specifines paslaugas, tokias kaip barzdos skutimą ar panašiai bei lankantis sporto klubuose. Detalų reikalavimų sąrašą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA